Suđenje Mamićima

Policija privela bivšeg vratara Marija Jozića na osječki sud, nije se odazivao na pozive

Foto: Mario Jozić
1/4
07.10.2024.
u 13:01

Dinamo mi nikada nije bio dužan 100.000 eura. Nisam nikad dobio ni neki iznos od stranih tvrtki. Nije mi poznata tvrtka Corporate Advantage Limited, kazao je Mario Jozić u ponedjeljak na osječkom sudu na upit tužiteljice

Bivši vratar Dinama Mario Jozić, danas pomoćni trener u Lokomotivi, na osječki sud u ponedjeljak je stigao u policijskom vozilu. Nije se odazivao na pozive za svjedočenje na suđenju braći Mamić, a kako se vjerovalo da namjerno izbjegava dolazak, Županijski sud u Osijeku naložio je policiji da ga pronađe i privede. Prošloga tjedna nisu ga zatekli na kućnoj adresi, no ovoga su ga puta uspjeli pronaći.

Dva ugovora

– Došao sam 2002. u Dinamo, potpisao sam ugovor s Velimirom Zajecom, detalja se ne sjećam, ali bili su to mali novčani iznosi. Nikada u karijeri nisam imao menadžera, a ugovore sam sam potpisivao, i u pravilu prihvaćao što mi se nudi. Potpisao sam i drugi ugovor s Dinamom, a tada sam pregovarao sa Zdravkom Mamićem, odnosno prihvatio njegove uvjete, a na papiru mi je to jako lijepo izgledalo. Novac sam dobivao na račun. Ne vjerujem da sam imao odredbu ugovora o podjeli transfernog obeštećenja, teško je vjerovati da bih je imao – započeo je Mario Jozić.

Foto: Mario Jozić

POVEZANI ČLANCI:

Nepostojeći dug

Ugovor s Dinamom nije u cijelosti izvršen jer je raskinut. – Meni je netko od trenera ili čelnika kluba rekao da sam višak. Ne sjećam se jesam li dobio kakav novac za prijevremeni raskid ugovora, ali znam da sam se ubrzo nakon toga ženio, Zdravko Mamić me pozvao u klub i dao mi poklon za svadbu, novac u kuverti, mislim da je bilo oko tisuću eura – kazao je Jozić. Dinamu mu, rekao je, nije ostao ništa dužan.

Prema optužnici, Zdravko Mamić, Damir Vrbanović, Mario Mamić i Sandro Stipančić smislili su plan kako pribaviti novac na štetu Dinama. Otac i sin Mamić bili su, tereti se, suvlasnici tvrtke Corporate Advantage Limited, a Stipančić voditelj poslovanja u toj firmi. Vrbanović je, tereti se, krajem 2004. uime Dinama sklopio sa Stipančićem sporazum o preuzimanju duga kojim se Dinamo obvezao tvrtki Corporate Advantage Limited isplatiti tri milijuna eura na ime nepostojećih dugovanja prema igračima Danijelu Pranjiću, Mihaelu Mikiću, Kristijanu Polovanecu, Marku Janjetoviću, Jasminu Agiću, Goci Sedloskom, Edinu Mujčinu, Ivanu Bošnjaku, Mariju Joziću, Dariu Zahori, Marku Šarliji, Anti Tomiću, Eduardu Da Silvi, Boštjanu Cesaru, Patriceu Kwediju, Dumitruu Mituu te Ivanu Turini.

Po tom ugovoru, tvrtka Corporate Advantage Limited bila je dužna isplatiti dugovanja igračima. Po primanju računa, Zdravko Mamić naložio je plaćanje tri milijuna eura s računa Dinama na račun tvrtke Corporate Advantage Limited. Okrivljenici su znali da Dinamo nije imao dugovanje prema tim igračima, niti im je Corporate Advantage Limited isplatio bilo kakav novac. – Dinamo mi nikada nije bio dužan 100.000 eura. Nisam nikad dobio ni neki iznos od stranih tvrtki. Nije mi poznata tvrtka Corporate Advantage Limited – kazao je Mario Jozić u ponedjeljak na osječkom sudu na upit tužiteljice. -–Mislim da nisam potpisao nikakvu suglasnost da neka strana tvrtka preuzme moja potraživanja prema Dinamu – dodao je. Svjedočenje je trajalo 17 minuta. – Niste si trebali dopustiti da Vas privodimo – kazao mu je sudac Davor Mitrović na odlasku.

>> FOTOGALERIJA Djevojka Zdravka Mamića pokazala kako uživa u izlasku u haljini vrijednoj 1500 eura

1/12

Komentara 5

MA
Mandrak99
13:47 07.10.2024.

Ma bravo majstore sinkopa na djelu,ne sjeća se ne poznaje firme,sam svoj menadžer,sve lijepo i pošteno,samo ga bilo strah doći na suđenje...kada Ce država stati više na kraj ovakvim muljatorima,oduzeti mu putovnicu,zabraniti rad u nogometu i oderati sa 6 godina zatvora dok mu se ne vrati pamčenje

KU
kublajkhan
15:15 07.10.2024.

Lakrdija od suđenja

CH
che99
13:57 07.10.2024.

znači.. 100000 eurića je prikazano da ide njemu na ime duga kad ono.... mišić nije dobio..pitam se .. gdje li je to završilo?? hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije