Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA TURNEJA

Policija privela Ivana Pernara, danima obilazi splitske škole: 'Želi pitati djecu o ozljeđivanju spolovila'

Zagreb: Građanska inicijativa "Ne damo mjesnu" bori se za očuvanje igrališta
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/3
07.02.2024.
u 14:11

Pernar je u utorak bio ispred Prometne škole u Splitu, a danas se pojavio ispred Osnovne škole Bol.

Splitska policija privela je bivšeg saborskog zastupnika Ivana Pernara, koji posljednjih dana obilazi splitske škole, javlja Dalmatinski portal. Jučer su s njim kratko popričali i pustili ga, a danas su ga priveli u Prvu policijsku postaju na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio prekršaje iz Zakona o javnom okupljanju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Da podsjetimo, Pernar je u utorak bio ispred Prometne škole u Splitu, a Dalmatinski portal piše da se Pernar danas pojavio ispred Osnovne škole Bol. Ravnatelj osnovne škole Davor Bučević potvrdio je za Dalmatinski portal kako je Ivan Pernar zaista bio ispred osnovne škole na Bolu. 

"Moja stručna služba mi je rekla da imaju informaciju da će doći. Zbog toga sam preko odmora djecu zadržao unutar škole. Zaista je došao s dvojicom… Prišao sam mu i on me već snimao. Rekao je da je htio djecu pitati oko trenda u Americi o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila. Rekao je da je to trend u Americi i da će to sigurno doći u Hrvatsku za tri do pet godina", rekao je ravnatelj.

Bučević je, osim što nije pustio djecu jutarnje smjene na veliki odmor, pozvao i policiju kada je dobio dojavu da im u nenajavljen posjet stiže bivši saborski zastupnik, koji na svom TikTok profilu objavljuje razne izazove i razgovore s mladima. Policija ga je nakon toga privela na obavijesni razgovor, ali je Ivan Pernar najavio ravnatelju Bučeviću da će se i sutra u 13 sati vratiti pred osnovnu školu na Bolu, kada djeci bude gotova nastava i kada ih se ne može spriječiti u razgovoru s njime. 

VEZANI ČLANCI:

Pernar je za danas, inače, najavio i posjet Srednjoj pomorskoj, no u tome ga je prekinuo poziv policije na razgovor.

"Jutros sam poslao službeni mail policiji sa svime što je trebalo pisati. Poslao sam ga na policiju i na znanje pročelniku, i molio sam ih da preveniraju i procijene situaciju. To je ometanje javnog reda i mira, bit će snimanja djece, od koje su neka maloljetna. Dakle, snimat će bez suglasnosti roditelja i ometat će nastavu u školi", rekao je Dragan Pavelin, ravnatelj Pomorske škole u Splitu, nezadovoljan Pernarovim najavama.

VIDEO Ivan Pernar snimao prosvjednike protiv molitelja, oni ga omeli

Komentara 3

HE
Helios
19:18 07.02.2024.

Bolje da policija provjeri ravnatelje koliko su zaposlili svoje rodbine prijatelje i političke poznanike

LO
Lolita3
14:27 07.02.2024.

Podrška Ivanu Pernaru.

HR
hrUsrcu
16:01 07.02.2024.

koja podrska - treba ga u ustanovu na duuugo vrijme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije