Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SLUČAJ

Učenika pogodili u glavu: Ivan Pernar došao pred školu u Čakovcu, gađali ga jajima

Zagreb: Konferencija za medije povodom predaje kaznene prijave radi opstruiranja istrage oko pogibelji Gorana Šarića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
12.12.2023.
u 19:41

Bivši zastupnik izabire javne prostore u blizini škola, znajući da su ravnatelji u takvim slučajevima nemoćni, i potiče djecu da rade sklekove

– Jedna poruka za ljevičare: Bacanjem jaja nikog nećete... – nije uspio završiti rečenicu Ivan Pernar blizu Tehničke škole Čakovec. U tom je trenutku doletjelo jaje koje je promašilo Pernara, ali je pogodilo jednog od učenika ravno u glavu. Po izrazu lica, jako je zaboljelo.

– Pogledajte ovog čovjeka! Nedužnog dečka pogodio je jajem! I misli da je hrabar, da je faca – smijuljio se bivši saborski zastupnik koji mjesecima obilazi srednje škole po Hrvatskoj u pokušaju da srednjoškolce, koji će s punoljetnošću dobiti pravo glasa, nekako privoli da mu osiguraju povratak u saborske klupe ili na neku drugu poziciju od koje bi mogao preživljavati. Informacija da obilazi srednje škole u Čakovcu proširila se dan prije po društvenim mrežama. "Dolazi Pernar! Idemo se slikati s njim?", dijelile su se poruke. Ispred škole okupilo se nekoliko desetaka mladića koji su strpljivo stajali u redu kako bi snimili fotografiju s Pernarom, a on je za učenike organizirao i natjecanje u – sklekovima.

Pernar izabire javne prostore u blizini škola, znajući da su ravnatelji u takvim slučajevima nemoćni. Mogu mu zabraniti samo ulaz u školu i školsko dvorište. Redovito na društvenim mrežama objavljuje videe i hvali se brojem okupljene djece. Objavio je i video u kojem se vidi kako mu gimnazijska profesorica govori da prestane snimati i poziva svoje učenike da pozovu policiju. Apeli, pa i onaj pravobraniteljice za djecu, da ostavi djecu na miru, nisu dali rezultate. Pravobraniteljica je zauzela stav da nitko ne smije ometati rad škola neovlaštenim ulascima i upozorila na nužnost zaštite djece i prostora odgojno-obrazovnih ustanova od političkog djelovanja pojedinaca koji iskorištavanja djece za vlastitu političku promociju i političke ciljeve.

VEZANI ČLANCI

Ništa to Pernara ne muči. Nastavlja obilaziti škole pa čak javno moli "kolege male iznajmljivače" da ga podrže u "turneji obilaska škola". Nisu mu, veli, problem škole oko Zagreba, nego one udaljene, u Istri, "Dalmaciji sjeverno od Makarske", Slavoniji i Varaždinu.

– Ako mi itko od vas želi dati besplatan smještaj, to bi mi puno olakšalo cilj – obilazak svih srednjih škola u Hrvatskoj! – žicao je Pernar. Nije to prvi put da je gađan jajima. Jedan ga je učenik pogodio jajem u Vrbovcu.

– Nadam se da se nikada u životu nećete naći u situaciji kada će vas neki oponent umjesto argumentima napasti jajima, ali čak i ako se to ikada dogodi, ja ću taj čin osuditi zato što imam principe – naveo je nakon toga Pernar, koji među djecom izigrava političkog influencera. (I. Beti)

Ključne riječi

Komentara 17

PA
Pašić
19:59 12.12.2023.

Tko ga gađa jajima? Zašto se to prešućuje?

Avatar kenshi
kenshi
20:10 12.12.2023.

Zanimljivo da učenici nose jaja s sobom u školu.

RE
Realistic
21:30 12.12.2023.

Moze slika tog koji je pogodio dijete jajetom.Čisto da upozorimo dijecu ako je kom u medijima uopće stalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije