PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI

Policija o vrijeđanju na požarištu: Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom

Foto: RTL
1/6
02.08.2024.
u 16:59

O svim utvrđenim činjenicama policija će podnijeti Izvješće Općinskom državnom odvjetništvu, istakla je PU šibensko-kninska

Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je kako je danas, 2. kolovoza, u službenim prostorijama provedeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom vezano uz događaj na požarištu u mjestu Laškovica. Kriminalističko istraživanje provedeno je, kako ističe policija, povodom zaprimljene kazne prijave od strane policijske službenice za kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi, u odnosu na događaj od 31. srpnja na blokadnom punktu, na požarištu u mjestu Laškovica. "O svim utvrđenim činjenicama policija će podnijeti Izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku", navodi PU šibensko-kninska. 

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je jučer da će policija procijeniti jesu li supruga i kći HDZ-ovog predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Nediljka Dujića pretjerale u kritiziranju policije i vatrogasaca tijekom gašenja požara kod Skradina. ''Policijska uprava će sigurno provesti istraživanje u smislu prikupljanja svih relevantnih činjenica i temeljem toga će poduzeti određene radnje. Policija u ovom konkretnom slučaju radi svoj posao, a vidjet ćemo što će pokazati istraživanje'', rekao je.

Pred kamerama RTL-a, Neda i Anna Dujić, supruga i kći predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, s požarišta u Skradinu žestoko su kritizirale vatrogasce i policajce. ''Ćaća mi se doma guši, sve je napravio za ovu državu. Oni ni prstom da maknu. Nakaze jedne'', rekla je Anna Dujić pokazujući na vatrogasca i policajku koju je dodatno izvrijeđala. 

Upitan jesu li pretjerale, Božinović je odgovorio kako će to procijeniti policija. Na dodatni upit jesu li pretjerale s obzirom da je riječ o supruzi i kćeri predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, Božinović je odgovorio kako to nema nikakve veze. ''Barem smo mi u MUP-u pokazali da ne vodimo računa i nije nam bitno tko je počinitelj, već samo je li neko djelo počinjeno'', dodao je.

 

FOTO/VIDEO Katastrofalni prizori nakon požara: Pogledajte pustoš koju je vatra ostavila
1/67

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije