župan bio pod utjecajem alkohola

Policija se oglasila o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao župan Damir Dekanić

Vukovar: Ministar obrane položio je vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata uoči Svi svetih
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
19.04.2022.
u 18:12

Tijekom provođenja očevida svi sudionici su podvrgnuti alkotestiranju te kod 37-godišnjaka nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi, dok je kod suvozača utvrđena prisutnost alkohola od 1,44 g/kg, javlja policija

Danas je o prometnoj nesreći, koja se dogodila 17 travnja u 00:56 sati, a u kojoj je sudjelovao župan Damir Dekanić, oglasila i PU Vukovarsko – srijemske županije.

- Prikupljenim obavijestima na mjestu događaja te provedenim očevidom utvrđeno je da je 37-godišnjak oko 0:45 sati, u Cerni, ulica Braće Radića, upravljao osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka u vlasništvu jedinice područne (regionalne) samouprave te se kretao zapadnom kolničkom trakom iz smjera Andrijaševaca u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 36, vozač se nije kretao sredinom kolničke trake već je prešao na lijevu stranu kolnika gdje na travnatoj površini prvo udario u ukrasno cvijeće, a potom, na kućnom broju 34 udario u parkirani osobni automobil županjskih registracijskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjakinje – navode iz policije.

Dodaju i kako je u opisanoj prometnoj nesreći sudjelovao 37-godišnjak kao vozač te 52-godišnjak kao suvozač te da nijedan od njih nije zatražio liječničku pomoć.

- Tijekom provođenja očevida svi sudionici su podvrgnuti alkotestiranju te kod 37-godišnjaka nije utvrđena prisutnost alkohola u krvi, dok je kod suvozača utvrđena prisutnost alkohola od 1,44 g/kg. Temeljem utvrđenih činjenica policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su 37-godišnjaku uručili izvješće o prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz primjenu članka 293. istog Zakona odnosno zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom te nekretanja sredinom prometne trake – stoji u priopćenju PU. 

Kako smo ranije izvijestili, o slučaju se oglasio i sam župan:

- Ulaskom u selo Cerna došlo je do gubitka kontrole nad vozilom te je isto udarilo u automobil koji je bio parkiran uz cestu. Putem sustava iz automobila pozvana je policija koja je napravila uviđaj i zapisnik. Prilikom izvođenja uviđaja policijskih službenika vozač i ja smo alkotestirani pri čemu kod vozača K.B. nije utvrđena prisutnost alkohola dok je kod mene prisutnost alkohola bila 1,44 promila. Prilikom nezgode nastala je samo materijalna šteta –navodi Dekanić koji je zadobio lakše tjelesne ozljede

Oglasio se i Domovinski pokret koji je zatražio neopozivu ostavku župana Damira Dekanića. 

- Neodgovorni župan je tijekom uskršnje noći bio sudionik prometne nesreće koja se dogodila na cesti između Cerne i Andrijaševaca kod Vinkovaca, a sve ono što je uslijedilo upućuje na to da župan mora otići. Prema prvim informacijama o nesreći, župan je lakše ozlijeđen, a njegov stres, izgleda traje još uvijek - pa je javnost uskraćena za važne detalje koji bi mogli biti vrlo nezgodni po političku karijeru župana-recidivista.

Podsjetili su da je i prije tri godine, 29. travnja 2019. Dekanić u Rokovcima, u alkoholiziranom stanju, udario vozilo u kojem su bile četiri časne sestre.

- Izbjegavanje adekvatne odgovornosti tada, ohrabrilo je prijestupnika i u počinjenju novih nedjela - navode iz Domovinskog pokreta. 

Komentara 6

DU
Deleted user
12:41 20.04.2022.

Koga mogu nazvati da vozi umjesto mene, ako se pijan zabijem u nešto ili nekoga ?

TM
trade_mark
09:04 20.04.2022.

policija je trebala nekoliko dana da izjava usuglasi s uredom prečasnog župana dekanića. da je u pitanju običan seljak, smrtnik porezni obveznik, onda bi se izjava izdala u roku od nekoliko sati nakon očevida. ovako se izjava slala u županiju na kontrolu, pa je malo trebalo da se sve usuglasi. VJERODOSTOJNO!!!

DU
Deleted user
11:23 20.04.2022.

To su naši dragi HDZ-ovci! Zamislite sada da ne nekoga ubio automobilom pa da se onako HDZ-ovski izvlači, i na kraju ti kaže da ga tužiš samo zato jer je on Hrvat a ti mrziš sve hrvatsko, pod zemlju bih mu smjestio sve do 9 koljena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije