'ŽUPAN RECIDIVIST'

Domovinski pokret traži ostavku Dekanića: 'Sve indicije sugeriraju da je opet došlo do zataškavanja nesreće'

Vukovar: Ministar obrane položio je vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata uoči Svi svetih
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
19.04.2022.
u 16:02

Napominju i kako je Dekanić po njegovom priznanju bio u autu i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila ali pokušava zataškati nesreću

Povodom prometne nesreće u kojoj je sudjelovao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić priopćenjem za javnost oglasio se Domovinski pokret koji zahtijeva neopozivu ostavku župana Damira Dekanića

- Neodogovorni župan je tijekom uskršnje noći bio sudionik prometne nesreće koja se dogodila na cesti između Cerne i Andrijaševaca kod Vinkovaca, a sve ono što je uslijedilo upućuje na to da župan mora otići. Prema prvim informacijama o nesreći, župan je lakše ozlijeđen, a njegov stres, izgleda traje još uvijek - pa je javnost uskraćena za važne detalje koji bi mogli biti vrlo nezgodni po političku karijeru župana-recidivista. I prije tri godine, 29. travnja 2019. Damir Dekanić je u Rokovcima, u alkoholiziranom stanju, udario odostrag vozilo u kojem su bile četiri časne sestre. Jedna časna je tada ozlijeđena, a Dekenić je oštetio i vozilo kojim je upravljalo, a bilo je u vlasništvu Hrvatskih šuma. Izbjegavanje adekvatne odgovornosti tada – ohrabrilo je prijestupnika i u počinjenju novih nedjela - navode iz Domovinskog pokreta. 

Napominju i kako je Dekanić po njegovom priznanju bio u autu i pod utjecajem alkohola od 1,44 promila ali pokušava zataškati nesreću. Tvrde da je po saznanjima od više svjedoka bio sam u autu pa ispada “da je uspješniji pronalazač od Rimca koji već pet godina pokušava napraviti autonomno vozilo bez vozača, a Damir Dekanić ga je već izmislio i vješto čuva patent za sebe”.

- Dekanićeva stranka – HDZ, umjesto da najoštrije osudi ovakvo neodgovorno i opasno ponašanje, koje je prije svega kažnjivo zakonom, stječe se dojam da nepoznati netko, štiti župana-recidivista. Okolnosti koje su uslijedile nakon prometne nezgode za Uskrs ove godine idu u prilog našem zahtjevu, a cijeli je niz indicija koje sugeriraju da je i u najnovijem slučaju došlo do zataškavanja. Radilo bi se o kaznenom djelu davanja lažnog iskaza iz članka 305. St. 2. Kaznenog zakona, ukoliko bi na temelju takvog iskaza osoba koja nije vozila bila pravomoćno osuđena, kazna je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. Sprječavanje dokazivanja iz članka 306. St. 1. Kaznenog zakona čini onaj tko s ciljem da navede na davanje lažnog iskaza u postupku koji se vodi ili da dar ili kakvu drugu korist kazna je od jedne do osam godina zatvora – stoji u priopćenju Domovinskog pokreta. 

Uz zahtjev za ostavkom Damira Dekanića Domovinski pokret traži od nadležnih institucija da objave punu istinu o prometnoj nezgodi, a od Andreja Plenkovića da se javno očituje podupiru li sramotno i neodgovorno ponašanje Damira Dekanića ili će učiniti sve da sačuvaju njegovu fotelju, koja im je izgleda važnija od pravde i sigurnosti naših građana.

- Ukoliko nije tako, molimo da HDZ napiše nadopunu Zakona o prometu gdje će  jedna pravila vrijediti za obične građane a druga pravila za dužnosnike HDZ-a – ironično su zaključili iz Domovinskog pokreta. 

>> VIDEO Završen očevid u Ivancu: 'Smrt je nastupila djelovanjem vatrenog oružja. Nije sudjelovao netko treći'         

Komentara 1

DU
Deleted user
08:16 20.04.2022.

Hvala HDZ-u i Franji na ovome, vjerojatno moram se sada zahvaliti i Perkoviću i Mustaču kao i Manoliću! Svima Vam hvala što ste nam omogućili ovo danas što imamo! Neprocjenjivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije