Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevozili migrante

Policija u Slavoniji u samo dva dana uhitila čak sedam krijumčara

Policijske patrole i kontrola migranata na granici BiH i Hrvatske
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
04.07.2024.
u 16:20

Dokaže li im se krivnja, osumnjičenima za ilegalno prebacivanje migranata prijeti od jedne do osam godina zatvora

Sve je više slučajeva nezakonitog prebacivanja migranata preko Hrvatske do željenih destinacija na Zapadu. U samo dva dana policija je u sklopu pojačanog nadzora državne granice u Slavoniji uhitila čak sedam krijumčara kojima, ako se dokaže da su krivi, prijete kazne od jedne do osam godina zatvora.

Iz PU brodsko-posavske priopćili su kako je u utorak, 2. srpnja, u jutarnjim satima u blizini Slavonskog Broda kontroliran kombi bugarskih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Vozilom je upravljao 22-godišnji rumunjski državljanin, a suputnici su bili 46-godišnjak i 55-godišnjak, također Rumunji. Dan kasnije, u srijedu, 3. srpnja oko podneva na autocesti A3 policijski službenici kontrolirali su osobni automobil britanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao još jedan rumunjski državljanin (35). U unutrašnjosti vozila uočeno je više stranih državljana za koje je utvrđeno da su na nezakonit način ušli u Hrvatsku.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da su 22-godišnjak, 46-godišnjak, 55-godišnjak i 35-godišnjak, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama iz koristoljublja u automobile primili strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta. Osumnjičeni su uz kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora, predani pritvorskom nadzorniku. Prema migrantima je, pak, proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima.

Također u srijedu, ali u poslijepodnevnim satima, zapadno od Slavonskog Broda, kontrolirano je vozilo švicarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnji švicarski državljanin u društvu godinu dana mlađeg turskog suputnika. U noći sa srijede na četvrtak kontroliran je, pak, osobni automobil zagrebačke registracije, kojim je upravljala 22-godišnja hrvatska državljanka. I njih troje uhićeno je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326 Kaznenog zakona. - Nastavlja se daljnji rad i kriminalističko istraživanje nad osumnjičenima, a nakon kojega će policijski službenici podnijeti odgovarajuća pismena nadležnom tijelu – priopćeno je iz policije. 

GALERIJA Kombi krijumčara migranata izgorio čovjeku pred kućom

Policijske patrole i kontrola migranata na granici BiH i Hrvatske
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

UK
ukrajina
19:14 04.07.2024.

Neće dobiti ni dana ili najmanju kaznu ! Opet će sudac biti najveći krivac !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije