vrijeđanje vlasti

Policija zaplijenila sliku Vladimira Putina u negližeu

vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
28.08.2013.
u 07:58

Slika prikazuje ruskog predsjednika Vladimira Putina kako nosi usku spavaćicu dok češlja kosu premijera Dmitrija Medvedeva

Ruska policija zaplijenila je sliku ruskog predsjednika i premijera u ženskom donjem rublju u galeriji u Sankt Petersburgu, rekavši kako je satirični prikaz prekršio zakon.

Slika prikazuje ruskog predsjednika Vladimira Putina kako nosi usku spavaćicu dok češlja kosu premijera Dmitrija Medvedeva, koji pak nosi gaćice i grudnjak, prenosi Telegraph.

Policajci su također uklonili sliku glavnog čovjeka Ruske pravoslavne crkve, njegovo tijelo prekriveno tetovažama,  te druge dvije koje su ismijavale zastupnike koji su poduprli zakon kojim se zabranjuje tzv. gay propaganda.

Vitalij Mironov, zamjenik gradonačelnika Sankt Petersburga, čije je lice naslikano u kombinaciji sa duginim bojama, izjavio je za Reuters da su slike bile neprimjerene i "izrazito pornografskog karaktera".

Policija kaže kako su odnijeli slike iz galerije "Muzej vlasti" nakon prijave da je riječ o ilegalnoj izložbi.

Nisu dali detalje, no Rusija ima zakon protiv vrijeđanja vlasti - kazneno djelo koja nosi maksimalnu jednogodišnju zatvorsku kaznu.

>>Putin pištoljem branio zgradu KGB-a u Dresdenu od prosvjednika

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije