napale ga tri osobe

Objavljen video napada nožem na političara krajnje desnog AfD-a u Mannheimu

Ilustracija/Njemačka policija
Foto: ILUSTRACIJA/CHRISTIAN MANG/REUTERS
05.06.2024.
u 12:49

Incident se dogodio tri dana nakon što je umro njemački policajac izboden nožem u istom gradu prošlog tjedna na antiislamskom skupu

Političar krajnje desne stranke Alternativa za Njemačku (AfD), Heinrich Koch (62) napadnut je nožem u gradu Mannheimu na zapadu zemlje kasno u utorak, prenosi u srijedu agencija dpa. Koch je ozlijeđen, a počinitelj je pritvoren.

Policija u Mannheimu je samo potvrdila da je došlo do policijske operacije, no rekla je da će kasnije pružiti daljnje pojedinosti. Prema lokalnom ogranku AfD-a, incident se zbio u blizini tržnice.

Prema njemačkom Bildu, političara su napale ukupno tri osobe, od kojih su dvije još uvijek u bijegu. Naime, napad je izveden rezačem za kutije te Koch je odmah prevezen u bolnicu, gdje su mu šivali rane. Iako je još uvijek hospitaliziran, zadobio je samo površinske posjekotine. Stranka AfD tvrdi da su napadači povezani s ljevičarskim ekstremistima.

POVEZANI ČLANCI:

Njemački NTV izvještava o videozapisu napada koji je, navodno, zabilježio ranjeni političar AfD-a. Na snimci se vidi kako snimatelj juri za mlađim muškarcem, vičući "Stani!". Mladić drži nekoliko predizbornih plakata AfD-a ispod ruke, dok u ruci ima nešto što nalikuje na rezač za kutije. U jednom trenutku, mladić zamahne rezačem, a ostatak snimke postaje nejasan i mutan. Incident se dogodio tri dana nakon što je umro njemački policajac izboden nožem u istom gradu prošlog tjedna na antiislamskom skupu.

VIDEO Kataklizma u Njemačkoj: Cijeli gradovi pod vodom, raste broj poginulih, šteta se broji u desecima milijardi

Komentara 4

TO
TomoRijeka
12:03 05.06.2024.

Njemačku su za dvije godine pretvorili u Francusku. Prošle godine sam bio u Berlinu i zaprepastio sam se da u centru Berlina u popodnevnim satima ne možeš sresti bijelog čovjeka u stvari vidio sam dvojicu bijelih dečki u duginim bojama kako se zagrljeni voze na e-romobilu ja sam sat vremena prošetao po centru i pobjegao glavom bez obzira. Sodoma i Gomora.

JA
Jania
14:47 05.06.2024.

Ljevičarsko i islamističko nasilje u tolikom porastu da mediji to više ne mogu prikrivati.

V0
Vlaskoulicanec4.0
18:44 05.06.2024.

Nigdje ovdje nisam pročitao istinitu priču što se i kako dogodilo u Mannheimu, pa skraćeno: jslamist je napao političara a njegov Security je tipa savladao. Onda je na scenu stupio policajac koji je napadača oslobodio iz zahvata Security tipa te ga srušio na pod i htio mu staviti lisice. U tom trenutku je od policajaca oslobođeni Islamist tog istog policajca izbo nožem od čega je ovaj umro... Ruku na srce: sam si je kriv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije