SUKOB MILANOVIĆA I BUTKOVIĆA

Politički analitičar: 'Dosad smo čuli svega, ali rijetko kada ovako direktne optužbe'

Predsjednik Milanović u Škrabrnju  povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Škabrnje
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
06.04.2024.
u 21:59

"Ako je istina ovo što govori Butković onda je vjerojatno riječ o Milanovićevom rođaku Željku Runji članu uprave Rosnjefta, koji je pod sankcijama Velike Britanije i SAD", istaknuo je Tonči Tadić

Politički analitičar Tonči Tadić osvrnuo se na optužbe ministra Olega Butković iznesene danas na račun predsjednika Zorana Milanovića. Naime, nakon Milanovićeve konferencije za medije u Kninu, na kojoj je komentirao sadržaj navodnih poruka između Butkovića i Josipe Plesić (Rimac), Butković ga je na društvenoj mreži Facebook pozvao da odgovori na dva pitanja.

"Vidim da je Zoran Milanović javno pozvao na moje hapšenje zbog navodnog trgovanja utjecajem. E, sad ja tebe Milanoviću javno pozivam da odgovoriš na dva pitanja: 1. Je li trgovanje utjecajem ako predsjednik Republike, u konkretnom slučaju Ti Zorane Milanoviću, osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom? 2. Što si dobio kod protučinidbu za taj angažman?", naveo je Butković. 

Tadić je istaknuo kako Butković vjerojatno govori o Željku Runji. "Ako je istina ovo što govori Butković onda je vjerojatno riječ o Milanovićevom rođaku Željku Runji članu uprave Rosnjefta, koji je pod sankcijama Velike Britanije i SAD-a. Inače treba podsjetiti kako je 2013. spomenuti rođak Željko Runje, član uprave Rosnjefta pod sankcijama, organizirao sastanak Igora Sečina, Putinovog intimusa i direktora Rosnjefta s ondašnjim premijerom Zoranom Milanovićem, rođakom. U svakom slučaju ovo su vrlo teške optužbe koje će dobiti sudski epilog", navodi Tonči Tadić te dodaje: 

"Kampanja očito ulazi u fazu 'sve ili ništa'. Dosad smo čuli svega, ali rijetko kada ovako direktne optužbe. Nadam se da oni koji ih iznose imaju dobre argumente. Inače ovakva informacija, ako je točna, dodatno blamira Hrvatsku u očima naših saveznika u NATO i EU".

FOTO/VIDEO Pripreme za izbore: Jedan glasački listić košta 15 centi, pogledajte proces tiskanja

Predsjednik Milanović u Škrabrnju  povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Škabrnje
1/33

Komentara 40

Avatar Lugarin50
Lugarin50
07:52 07.04.2024.

Ovaj slučaj neće blamirati Hrvatsku ,već,dodatno,Milanovića kojeg zapadni svijet smatra kao usranog Putinovog došnika.

PE
pežo
22:18 06.04.2024.

Ministar u službi AP umjesto odgovora da odgovori zašto je bio sreća a ne i radost lažima želi ocrniti predsjednika jer HDZ-ovci to tako rade i bilo bi dobro da odgovori što je on radio u slavonskoj -brojio mito brojačem novca ili?

ZO
Zorica48
23:12 06.04.2024.

Hocemo malo.provjeriti koliko smo narucili cjepiva za kovid koliko utrosili koliko donirali a koliko bacili. Sto je sa onim balavcem iz VarZdi na koji je uvozio nekakova cjepiva a njegov otac naravno.hadezeovac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije