Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrajini treba 'stvarna vojna pomoć'

Poljski premijer prozvao zapadne zemlje zbog "goleme sebičnosti"

Ukrajina, Kijev
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/3
26.02.2022.
u 16:30

Čelnici Poljske i Litve u subotu su, prije odlaska na sastanak s kancelarom Scholzom, pozvali Europsku uniju da nastavi pružati potporu Ukrajini suočenoj s ruskom invazijom

Poljski premijer Mateusz Morawiecki osudio je u subotu u Berlinu "golemu sebičnost" nekih zapadnih zemalja, "uključujući i Njemačku", nakon ruske invazije na Ukrajinu.

- Zbog toga sam i stigao ovdje, u posjet kancelaru Olafu Scholzu, da bih potaknuo savjest mnogih, da bih potaknuo savjest Njemačke. I da bi Nijemci konačno donijeli odluku o uvođenju doista moćnih sankcija protiv Rusije - rekao je Morawiecki poljskim novinarima prije sastanka s njemačkim saveznim kancelarom.

Ukrajina kritizira Njemačku jer iz te zemlje, unatoč njezinom popisu vojne opreme koja joj je potrebna i koji je predan Berlinu, stiže samo pet tisuća kaciga. Politika Berlina nije da šalje oružje u ratom zahvaćene zone, piše agencija dpa.

Čelnici Poljske i Litve u subotu su, prije odlaska na sastanak s kancelarom Scholzom, pozvali Europsku uniju da nastavi pružati potporu Ukrajini suočenoj s ruskom invazijom. Morawiecki je rekao da bi se na stolu trebale naći sve sankcije protiv Rusije, uključujući i zatvaranje plinovoda Sjeverni tok, kao i zabrana ruskog pristupa globalnome sustavu plaćanja SWIFT.

Litvanski predsjednik Gitanas Nauseda rekao je kako je iznimno važno da se Ukrajini pruži "stvarna vojna pomoć".

Ruske snage u subotu treći dan zaredom topništvom i krstarećim projektilima gađaju ukrajinske gradove, no predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij poručuje im da je glavni grad Kijev i dalje u ukrajinskim rukama.

Razvoj situacije u Ukrajini uživo pratite ovdje.

VIDEO Vidmarović: Je li se ukrajinska vojska uspjela reorganizirati?

Komentara 1

DO
domagoj1492
17:10 26.02.2022.

Pametnije bi im bilo da razgovaraju o modelu s kojim će svi biti zadovoljni. I rusija i zapad. Loženje vatre nikamo ne vodi, samo će Ukrajini pretvoriti u novi Afganistan. . Nitko se neće sa Rusijom zaratiti za stvarno, zbogg nuklearnog oružja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije