promet

Položili ispit pa od načelnika policije dobili vozačke dozvole

vrtic (1)
Arhiv Vrtić
18.03.2011.
u 13:38

U višednevni preventivni program bilo je uključeno 150 mališana u dobi od tri godine do polaska u školu

IVANEC – Stotinu i pedeset polaznika ivanečkog Dječjeg vrtića Ivančice, u dobi od tri godine do polaska u školu, odlično je prihvatilo višednevni program „Čuvajte nas, pazite nas, jer znakovi su premalo“, što je proveden u suradnji s PU varaždinskom i Policijskom postajom Ivanec. Budući da su djeca najranjiviji sudionici u prometu, cilj programa bio je da ih se od najmanjih nogu upozori na opasnosti koje vrebaju u prometu i da ih se na vrijeme pripremi za sigurno kretanje od kuće do vrtića i škole.

- Počeli smo s djeci bliskim aktivnostima. Najprije smo ih potaknuli da od kartona i drugih materijala izrađuju „vozila“, a potom smo vrtić preuredili u poligon. Hodnici su „glumili“ ceste, pokraj njih smo postavili prometne znakove i prometnog policajca, pa su djeca jurila hodnicima u autićima od kartonskih kutija – opisala je ravnateljica Suzana Divjak.

Maleni su upoznali i prave policajce, ivanečkog područnog policajca Vladimira Horvatića i prometnog Zvonka Pintarića, koji su govorili o opasnostima od kojih građane štiti policija.

- Vauuu! Prave lisice! – u čudu su zinuli dječaci, kad im je policajac Vlado pokazao lisice koje su, objasnio je, samo za zločeste ljude.

Za djecu je organizirana obuka i na prometnom poligonu, na kojemu su biciklićima morala pokazati svoje umijeće vožnje po ravnoj površini, u krugu, svladavanje osmice i zaobilaženje čunjeva. Vozački ispit uspješno je položilo pedesetak mališana, a nitko nije bio sretniji od njih nakon što im je načelnik PP Ivanec Boris Divjak za poseban trud i zalaganje uručio – vozačke dozvole.

Djeca su sa strahopoštovanjem ugostila i Vladimira Šinceka iz PU varaždinske, koji je sa sobom doveo policijskog psa tragača Dina. Nakon što su doznali da je i Dino „zaposlen“ u policiji te saznali sve o tome što rade, jedu i gdje spavaju, maleni su ga „ugušili“ milovanjem, no čini se da Dino nije imao ništa protiv. Prepustio im se i zavaljen uživao u dječjoj pažnji. Obrazovni projekt završili su obilaskom PP Ivanec, gdje su oduševljeno zaposjeli vozila i motocikle te znatiželjno razgledali vrhunsku atrakciju – zatvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije