SLUČAJ SJEVERNE LUKE

Poništeno rješenje Državnog inspektorata, Ivošević: Nezakonito je odbio Gradu Splitu dostaviti informacije

Split: Konferencija za medije Ivice Puljka, Bojana Ivoševića i Luke Baričića povodom seksualne afere
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
22.08.2024.
u 13:24

"Institucija kojoj je na čelu Andrija Mikulić (HDZ) nezakonito je odbila dostaviti Gradu Splitu rješenja i zapisnike o provedenim inspekcijskim nadzorima na području sjeverne luke!"

U značajnom preokretu u borbi za transparentnost, dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević objavio je na društvenim mrežama da je Grad Split napokon dobio pravo pristupa informacijama o inspekcijskim nadzorima provedenim na području sjeverne luke. Ova odluka dolazi nakon što je Povjerenik za informiranje poništio prethodno rješenje Državnog inspektorata, kojim je Grad Split bio odbijen u svom zahtjevu za pristupom ovim informacijama.

Naime, Povjerenik za informiranje, u odluci koja je odjeknula u lokalnim političkim krugovima, ukazao je na nezakonitost ranijeg postupka Državnog inspektorata. Prema objavi dogradonačelnika Ivoševića, institucija na čijem je čelu Andrija Mikulić (HDZ) nedozvoljeno je odbila dostaviti Gradu Splitu ključne dokumente, uključujući rješenja i zapisnike o inspekcijskim nadzorima koji su provedeni u području sjeverne luke.

"Stiglo je rješenje Povjerenika za informiranje kojim se poništava rješenje Državnog inspektorata kojim je Grad Split odbijen sa svojim Zahtjevom za pristup informacijama. Drugim riječima institucija kojoj je na čelu Andrija Mikulić (HDZ) nezakonito je odbila dostaviti Gradu Splitu rješenja i zapisnike o provedenim inspekcijskim nadzorima na području sjeverne luke! Opstruirati drugi najveći grad u državi u borbi protiv teških metala u zraku i štiti privatnika na štetu građana je dno dna." stoji u objavi Bojana Ivoševića. 

>>> FOTO Pogledajte sve nelegalne objekte u Splitu: Puljak objavio listu, na njoj čak 47 građevina

Split: Konferencija za medije Ivice Puljka, Bojana Ivoševića i Luke Baričića povodom seksualne afere
1/25
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar gusjenica
gusjenica
16:02 22.08.2024.

Kakva kazna slijedi Mikuliću, obzirom da je on ovo učinio (ne) namjerno?

Avatar gladius
gladius
15:45 22.08.2024.

....Ivošević: "Nezakonito je odbio Gradu Splitu dostaviti informacije". I zato će Ivošević napraviti ono u čemu je najbolji...prebiti će Andriju Mikulića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije