Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diskriminacija

Popularni restoran otkazao konobaru zbog ove poruke!

restoran
Facebook
13.05.2017.
u 21:55

I sam šef poznatog restorana na kraju se u ime tvrtke ispričao muškarcu koji je doživio neugodnost

U jednom poznatom restoranu u Melbourneu dogodio se incident. Naime, konobar je jednom muškarcu na računu ostavio uvredljivu i rasističku poruku. Na računu je pisalo c....... Iz tvrtke su reagirali, a konobar je otpušten.

Ruth Muchinguri bila je vrlo ljuta kada joj je njezin suprug Nicholas pokazao račun iz restorana Burger Project. Poslala je potom poruku restoranu na Facebooku. "Dragi Burger Project, moj crni suprug koji naporno radi došao je kod vas da bi ručao sa svojim prijateljima, a tu je i fotografija njegovog računa. Tako je razočaravajuće da je na mjestu gdje moj suprug potrošio svoj teško zarađeni novac, dobio takav sramotan i diskriminirajući tretman". Dodala je da ne može vjerovati da su u 2017., u suvremenom društvu, neki od njihovih djelatnika neosjetljivi.

Burger Project je poslao odgovor. "Vrlo smo zabrinuti zbog neprihvatljivog ponašanja našeg zaposlenika. Ne odobravamo takvo ponašanje našeg osoblja, niti prihvaćamo takav odnos prema našim kupcima. Čim smo poslijepodne postali svjesni što se dogodilo, ispričali smo se, a zaposlenik je otpušten", poručili su između ostalog iz poznatog restorana. Dodali su da je prekršio pravila ponašanja i da oni to neće tolerirati.

I sam šef Neil Perry kada je čuo za incident ispričao se Nicholasu. Što se tiče samih komentara na ovo što se dogodilo, Ruth Muchinguri napisala je da su joj komentari koji osuđuju ovakav postupak dali snage da se bori protiv toga i da joj je drago da većina misli koliko su takve stvari štetne. No, dodala je i da je bilo komentara koji potiču rasizam i da oko rješavanja toga problema treba puno posla, piše Independent.

Komentara 4

IS
isuskris3
15:53 14.05.2017.

otkad je potrebno cenzurirati rijec crnci?

ZG
zg223
16:37 14.05.2017.

'otkazao je konobaru'?kaj bubreg?

Avatar dr. Evil
dr. Evil
20:34 15.06.2017.

Ček...udala se za crnca?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije