Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MORAJU PLATITI KAZNU

Popularni trgovački lanac varao kupce akcijskim cijenama pa se pravdali: 'Kataloge smo tiskali prije mjera'

Ponuda proizvoda u trgovini Kaufland
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
30.04.2024.
u 15:19

Plodine su pokušale opravdati svoje postupke tvrdnjom da su kataloge tiskale prije nego što su na snagu stupile vladine mjere ograničavanja cijena proizvoda, ali sud nije prihvatio tu obranu

Inspektori u Metikoševoj ulici u Zagrebu otkrili su nedavno kako je popularni trgovački lanac Plodine koristio nepoštenu poslovnu praksu, zavaravajući potrošače netočnim informacijama o popustima na neke proizvode. Umjesto obećanih popusta, Plodine su prezentirale previsoke snižene cijene kako bi privukle kupce.

Naime, sir Gouda navodno je trebao biti snižen za čak 36 posto, s novom cijenom od samo 5,49 eura umjesto standardnih 8,69 eura. No, istina je bila da je prava redovna cijena iznosila je 6,49 eura, što znači da je popust zapravo bio znatno manji, tek 15 posto, prenosi Danica.hr.

Osim toga, inspektori su otkrili i kako su Plodine prodavale rižu dugog zrna Scotti na popustu od prezentiranih 42 posto, s novom cijenom od 2,29 eura umjesto uobičajenih 3,98 eura. Međutim, ispostavilo se da ta cijena nije bila nikakav popust jer je već bila redovna prije oglašavanja.

Plodine su pokušale opravdati svoje postupke tvrdnjom da su kataloge tiskale prije nego što su na snagu stupile vladine mjere ograničavanja cijena proizvoda, ali sud nije prihvatio tu obranu. Sud je napomenuo da su Plodine već bile prekršajno osuđivane više puta, što je dodatno otežavajuća okolnost.

Zbog cijele situacije su Plodine i njihov direktor kažnjeni s po 1330 eura kazne i po 133 eura troškova postupka.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Paklene vrućine u Indiji: Stanovnici pohrlili na plaže u potrazi za osvježenjem

Komentara 3

Avatar fidelio
fidelio
17:15 30.04.2024.

Hihihihihi... 1300 eura.... hihihihihihi.... aha... ehe... aha... ha...

JA
Jatiser
17:17 30.04.2024.

Taj trgovački lanac idealan je za Hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije