BRODSKI FESTIVAL

"Portret" kazališta Raša Plaović najbolji po izboru publike

festival amaterskih kazališta
Ivica Galović/PIXSELL
08.09.2013.
u 12:48

Simpatije stručnog povjerenstva na čelu s Dubravka Carić Crnojević bile su, pak, na strani Etno kazališne glazbene skupine "Mokre gljive" iz Zagreba i njihove predstave "Balade Petrice Kerempuha" nastale prema djelu Miroslava Krleže

Predstava Zorana Mijaljevića \"Portret\" u izvedbi kazališta \"Raša Plaović\" iz Uba (Srbija) proglašena je pobjednikom 6. međunarodnog Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu po izboru publike. Simpatije stručnog povjerenstva na čelu s Dubravka Carić Crnojević bile su, pak, na strani Etno kazališne glazbene skupine \"Mokre gljive\" iz Zagreba i njihove predstave \"Balade Petrice Kerempuha\" nastale prema djelu Miroslava Krleže.

Još tri nagrade pripale su predstavi \"Portret\" – Aleksandru Tadiću za režiju, Mirjani Simić za najbolju žensku glavnu ulogu, a Voji Raoniću za najbolju mušku sporednu ulogu. Veno Mušinović za ulogu u predstavi \"Balade Petrice Kerempuha\" proglašen je najboljim glumcem ovogodišnjeg FAK-a. Dodijeljena je i posebna nagrada za pomicanje granica umjetničkog izričaja, i to predstavi Animire Mrkše ‘Inkluzija’, u izvedbi kazališne grupe \"Apropo\", Centra za rehabilitaciju iz Ozlja.

Ovogodišnji je festival ponudio devet kvalitetnih predstava svih žanrova koje je u na platou ispred Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić te u brodskoj Tvrđavi u prosjeku pratilo više od 500 gledatelja.

>> U Slavonskom Brodu započeo 6. Festival amaterskih kazališta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije