ISTE CIJENE

Postignut dogovor o ukidanju skupog roaminga u zemljama Zapadnog Balkana

Ilustracija za razgovor na mobitelu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
17.01.2023.
u 15:20

“Možda će već do kraja godine zaživjeti taj roaming u kojemu bi građani EU i zemalja Zapadnog Balkana plaćali iste cijene kao u svojoj nacionalnoj tarifi”, dodao je Glavašević

Ove bi godine trebao zaživjeti sporazum o roamingu zbog kojeg bismo telekomunikacijske usluge u inozemstvu mogli plaćati jednako koliko ih plaćamo u svojoj državi. Zemlje Europske unije već su međusobno obuhvaćene takvim sporazumom, no cijene bi se uskoro mogle izjednačiti i u zemljama Zapadnog Balkana, što bi vrijedilo i za njihove građane kada su u EU.

Na Odboru za europske poslove danas se raspravljalo o izvješćima predsjednika Vlade s prošlogodišnjeg sastanka Europskog vijeća, a danas će se o njima govoriti i na plenarnoj sjednici. "U tom izvješću, između ostalog, piše da je postignut dogovor s teleoperaterima na razini Europskog vijeća da bi u ovoj godini stvar trebala biti pokrenuta” rekao je za N1 saborski zastupnik Bojan Glavašević.

“Možda će već do kraja godine zaživjeti taj roaming u kojemu bi građani EU i zemalja Zapadnog Balkana plaćali iste cijene kao u svojoj nacionalnoj tarifi”, dodao je Glavašević. Dakle tim bi sporazumom bile obuhvaćene zemlje Zapadnog Balkana koje su trenutno u pristupnim pregovorima s Europskom unijom. 

Glavašević je ocijenio kako je sporazum "dobra poruka" za te zemlje te poticaj za reforme koje će slijediti novi benefiti.

VIDEO Burno na aktualcu: Oporba napala Plenkovića, pljušte opomene i frcaju visoki tonovi

 

Komentara 1

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
16:01 17.01.2023.

A Švicarska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije