SNAŽNO PODRHTAVANJE

Potres 7,2 pogodio Kamčatku, izdana upozorenja za tsunami

EMSC
17.08.2024.
u 23:40

Više naknadnih udara manjeg intenziteta zabilježeno je nakon najjačeg potresa, rekle su ruske geofizičke službe

Potres magnitude 7,2 pogodio je u subotu istočnu obalu ruskog poluotoka Kamčatke na dubini od 51 kilometra, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC). Američki nacionalni centar upozorio je da postoji opasnost od cunamija nakon potresa, ali je ubrzo povukao upozorenje.

Ruski i američki seizmološki centri rekli su da je magnituda potresa bila 7. Više naknadnih udara manjeg intenziteta zabilježeno je nakon najjačeg potresa, rekle su ruske geofizičke službe. Poluotok Kamčatka jedno je od seizmički najaktivnijih područja na svijetu zbog susreta pacifičke i sjevernoameričke tektonske ploče.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije