Podrhtavanje tla

Potres kod Zadra: Desetak sekundi je dosta treslo

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
16.11.2016.
u 23:46

Epicentar je bio 18 kilometara sjeverno od grada Zadra

Okolicu Zadra u srijedu navečer pogodio je potres jačine 3,2 stupnja po Richteru. Potres se dogodio u 22 sata i 7 minuta. Epicentar je bio 13 kilometara sjeverno od grada Zadra i 2 kilometra sjeverno od mjesta Vrsi. 

Geofizički odsjek PMF-a objavio je informaciju o potresu: - Danas 16. studenog 2016. godine u 22 sata i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su umjeren potres sa epicentrom 13 km sjeverno od Zadra. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem području Zadra - .

Zadar News javlja da su ih građani zatrpali mailovima i upitima preko društvenih mreža o potresu. – Ja sam na Bokanjcu osjetila malo jaču trešnju i nije mi bilo nimalo ugodno, desetak sekundi je dosta jako treslo – kazala je jedna čitateljica.

> > Ponovno se zatresao jug Hrvatske: Potres u Mljetskom kanalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije