TLO SE TRESE

Potres magnitude 3.5 kod Kutine: 'Čula sam jaku tutnjavu, bilo je zastrašujuće'

Potres ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.02.2023.
u 16:35

Zabilježen potres magnitude 3.5 prema Richteru danas u 16.11 sati 16 kilometara jugozapadno od Kutine na području Lonjskog polja

Seizmografi Seizmološke službe RH danas u 16.11 sati zabilježili su umjeren potres s epicentrom 16 kilometara jugozapadno od Kutine na području Lonjskog polja. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na IV-V stupanj EMS ljestvice. Prema pisanju svjedoka tlo se treslo i tutnjava se čula oko 7 sekundi.

"Osjećala sam samo jaku tutnjavu,zvučalo je zastrašujuće,sve u svemu,nisam osjetila da se njišem", napisala je svjedokinja iz Dubrave, 16 kilometara od epicentra, druga je potvrdila: "Kuća se zatresla, osjetila sam kako stol podrhtava. Par sekundi sve skupa." Stanovnik Novog Zagreba napisao je: "Sad ce i kod nas kao u Turskoj!" Oni udaljeniji od epicentra uglavnom su vrlo slabo ili nisu osjetili potres: "Kratko par sekundi su se zatresli ormari", napisala je osoba 30 kilometara udaljena od epicentra.

>> VIDEO: U zagrebačkim Utrinama izgorjelo više automobila

Ključne riječi

Komentara 3

TE
Templo
19:28 09.02.2023.

3.5, strasna tutnjava??! Ma dajte, prestanite vise sa tom komedijom.

MO
modovisisajteMaraschino
17:33 09.02.2023.

sigurno nije bilo kao onima u Turskoj. i ja osjetim potrese ali ne kukam i ne paničarim. ovo bi trebalo biti sramota na svaki potres od 2-3 richtera odmah paničariti, užas, strava i tko zna što sve ne...

KI
Kinger
23:35 09.02.2023.

Bas mi kaze suseda.. Tresao si me kao 3 Richtera sinoc..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije