MNOGI SE ZABRINULI

Potres magnitude 5,1 uzdrmao Grčku: 'Počelo je tutnjati sve jače, morali smo pobjeći u dvorište'

Potres u Grčkoj
EMSC
09.10.2022.
u 08:19

Potres se osjetio sve do Atene, udaljene 115 kilometara. Više od 500 prijava građana zabilježeno je na aplikaciji EMSC-a.

Potres magnitude 5,1 po Richteru uzdrmao je Korintski zaljev u nedjelju ujutro, ali nema dojava o šteti i stradalima, objavile su vlasti. Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) priopćio je da je žarište potresa bilo pet kilometara ispod površine u zaljevu koji razdvaja Peloponez od grčkog kopna.

Potres se osjetio sve do Atene, udaljene 115 kilometara. Više od 500 prijava građana zabilježeno je na aplikaciji EMSC-a. 

"Osjetili smo jako snažno podrhtavanje, potrajalo je oko 10 sekundi i osjetilo se da tutnja sve jače. Morali smo otići u dvorište", napisao je jedan stanovnik mjesta Kiato, udaljeno oko 37 kilometara od epicentra.

Grčka je često na udaru potresa jer je smještena iznad nekoliko geoloških rasjeda.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije