STIGAO NA TRAJEKT LASTOVO

Potresna objava radnika Jadrolinije: 'Naviru sjećanja. Ovo mi je jedan od najtežih ukrcaja na brod'

Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
Foto: Nel Pavletic /PIXSELL
1/22
13.08.2024.
u 10:53

"U večernjim satima stižemo prid Lastovo u Lošinj, isprid broda čeka nas smjena, padaju zagrljaji, a suze se same slivaju niz lice", opisao je dugogodišnji zaposlenik Jadrolinije

Prilikom rada na Jadrolinijinom trajektu Lastovo u Malom Lošinju, u nedjelju u poslijepodnevnim satima došlo je do nesreće u kojoj su smrtno stradala tri člana posade Jadrolinije, dok je četvrti teže ozlijeđen. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture istaknulo je u ponedjeljak kako se nastavlja istraga o nesreći, a obaviještena je i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Nesreća je mnoge šokirala i potresla, a među njima je i radnik Jadrolinije koji je došao na trajekt Lastovo s novom posadom. On je, kako prenosi Dalmacija Danas, zaposlenik Jadrolinije već 15 godina i obožava svoj posao. Bio je na slobodnim danima dok ga iz kadrovske službe nisu nazvali da mora ići na Lastovo. 

"Cilo putovanje u kombiju muk tu i tamo koja rič, svak je u svojim mislima i tako do Lošinja. U večernjim satima stižemo prid Lastovo u Lošinj, isprid broda čeka nas smjena, padaju zagrljaji, a suze se same slivaju niz lice, scena je ajme strašno i ja plačem, naviru sjećanja na kolege koje su nastradali. Nakon nekoliko minuta odvajam se od njih, odlazim do mista di su nastradali. Prekrižim se, izmolim Oče nas, Zdravo Marijo i Slava Ocu, te tiho zamolim Gospodina da ih prigrli i dovede u Kraljevstvo Božje. Vrativši se uzeo sam svoje stvari i sišao do prostorija di su naše kabine (sobe), e tu se raspadam skroz, plačem toliko da se ne mogu zaustaviti jer kabine do mojih još jučer ujutro su spavale moje kolege kojih danas vise nema. Ovo mi je jedan od najgorih i najtežih ukrcaja na brod", poručio je u potresnoj objavi.

 

GALERIJA Na brodovima Jadrolinije zastave su spuštene na pola koplja nakon nesreće u kojoj su poginula tri pomorca
Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
1/6

Podsjetimo, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u ponedjeljak je navelo: "Sukladno Pomorskom zakoniku u slučaju pomorske nesreće ili pomorske nezgode Ministarstvo provodi izvide pomorskih prekršaja, u skladu s odredbama propisa kojima se uređuje prekršajni postupak, radi otkrivanja i kažnjavanja počinitelja pomorskih prekršaja koji su u vezi s događajem pomorske nesreće ili nezgode. Istragu provode ovlašteni djelatnici Ministarstva i nadležne Lučke kapetanije. Usporedno s ovom istragom, Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provodi sigurnosnu istragu radi utvrđivanja okolnosti i uzroka, koji su do pomorske nesreće doveli te predlaganja korektivnih mjera za njihovo sprječavanje i ponavljanje, unaprjeđivanje sigurnosti plovidbe, kao i smanjivanje opasnosti od posljedica pomorskih nesreća. Sigurnosna istraga provodi se neovisno o svim istragama koje o pomorskoj nesreći provode druga državna tijela". 

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu poručila je u ponedjeljak kako je o događaju odmah obaviještena od strane dežurnih službi. "Odmah po dojavi o događaju, istražitelji pomorskih nesreća Agencije izašli su na teren u svrhu provođenja očevidnih radnji, a koje traju i dalje. Glavni istražitelj pomorskih nesreća donio je dana 12. kolovoza 2024. godine Odluku o pokretanju sigurnosne istrage predmetne pomorske nesreće", istakli su jučer. 

Komentara 6

SC
schteff
13:48 13.08.2024.

taj brod više ne bi trebao ploviti. Butkoviću, ostavka

JA
Jatiser
11:12 13.08.2024.

A ministar koji se stalno hvali sa svojim velim postignućima. Što ćemo sada??? Oće li već jednom ostavka??? Ili tri života ništa ne znače?????

JA
Jatiser
16:09 14.08.2024.

Štapu, kid nas odgovorni nikada neće odgovarati... Bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije