Pijani vozač naletio na peteročlanu obitelj

Načelnik Vira obećao pomoć obitelji stradalih: 'Monstrumi i ljudske zvjeri kupuju jeftine političke poene na žrtvama tragedije'

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao na obilježavnju Dana općine Vir
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
18.08.2024.
u 18:52

Oporba za uske ceste bez nogostupa krivi vlast i bivšeg načelnika, a na svom Facebook profilu obratio se načelnik Vira Marino Radović prozivajući ih da skupljaju jeftine političke poene i blokadu projekata.

Nakon tragedije na Viru u kojoj je u naletu pijanog vozača noćas život izgubila 24-godišnja majka troje djece, od kojih su dvoje, uz njena supruga, također teško ozlijeđeni, uslijedile su optužbe i zahtjevi za odgovornost. Oporba za uske ceste bez nogostupa krivi vlast i bivšeg načelnika, a na svom Facebook profilu obratio se načelnik Vira Marino Radović prozivajući ih da skupljaju jeftine političke poene i blokadu projekata. 

– Želim izraziti prvenstveno sućut obitelji tragično preminule žene i majke. Njenoj obitelji, troje djece i ocu, koji se nalaze u OB Zadar, brz i uspješan oporavak. U meni prvenstveno kao osobi, a onda i Načelniku Općine Vir imat ćete pomoć i suport prilikom nastavka vašeg života, kako bi mogli u budućnosti nastaviti svoje živote i zaliječiti rane ove teške i nezapamćene tragedije koja se sinoć dogodila – piše Radović.

lozice vir
Foto: Frane Šarić

– Nije vrijeme da se politizira i kupuju jeftini politički poeni na žrtvama ove tragedije, jer to rade monstrumi, zvijeri, ljudske nule, ali moram se osvrnuti i na to. Naime, cesta na kojoj se desila tragedija je županijska cesta i njome upravlja ŽUC. Općina Vir je, ja mislim, jedini primjer u državi koja je prije 10 godina, misleći na sigurnost svih žitelja, krenula u otkup zemljišta za nogostup uz DC-306. Članovi tadašnje i današnje oporbe angažirali su odvjetnike i sve napravili da se taj projekt uspori i ne završi, jer su njihovi članovi i simpstizeri imali kuće na tom potezu, ali iza sezone, u suradnji s Hrvatskim cestama, kreće se u realizaciju projekta.

Ista je situacija i sa županijskim cestama. Općina Vir je uvijek spremna ulagati i u projekte koje nisu u našoj nadležnosti, ali ne možemo mi ulagati u tuđu imovinu, jer nema zakonske osnove. Većina lokalnih cesta je uska te je većina njih i jednosmjerna te smo na taj način ostavili prostor za pješaka u već spomenutim uskim ulicama. Neka Dragi Bog bude uz obitelj sudionika ove tragedije i neka naše molitve budu usmjerene prema njima – zaključio je načelnik.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 4

UK
ukrajina
08:08 19.08.2024.

Sada će biti krive uske ceste a ne pijani divljak ! Vožnja u pijanom stanju je pokušaj ubojstva !

K
K
19:03 18.08.2024.

simpstizeri ? paa jel imate lektora nekog ???

NK
Najam krova
16:36 19.08.2024.

Načelnik može tvrditi šo hoće. Neka staza je morala biti uz cestu jer nisu bili problem novci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije