STIGLE MU KRITIKE

Požalio se na dim cigareta koji mu dolazi sa susjednog kata pa – zažalio: 'Kupi kuću pa ćeš biti miran'

Danas se obilježava Svjetski dan nepušenja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
09.09.2024.
u 09:02

Korisnik je objasnio kako je svjestan situacije jer susjed puši na vlastitom balkonu te zatražio ostale za savjet, no ubrzo mu je došla salva kritika

Velika rasprava otvorila se na Redditu ovih dana nakon što se jedan korisnik iz BiH požalio na dim cigareta koji mu svakodnevno dolazi u stan od susjeda na donjem katu. Objasnio je i kako je svjestan situacije jer susjed puši na vlastitom balkonu te zatražio ostale za savjet, no ubrzo mu je došla salva kritika. 

"Pretpostavljam da komšija i nije svjestan da većina dima završi na mom balkonu koji je direktno povezan sa spavaćom i dnevnom sobom i da zbog toga većinu dana ne mogu koristiti balkon niti adekvatno izračiti/rashladiti glavne sobe svog stana", ispričao je korisnik, navodeći kako shvaća da susjed nema gdje drugdje pušiti, no s druge strane mu ''nije u redu konstantno raditi nešto što realno zagađuje tuđi životni prostor''.

Komšija puši na balkonu, sav dim ide u moj stan – šta da radim?
byu/komsijski inbih

"Situacija mi izgleda bezizlazno, jer mislim da je kod nas svijest o negativnom efektu dima dosta niska, a pušači često nemaju toleranciju prema zahtjevima nepušača. Razmišljam o razgovoru sa susjedom, ali imam jak osjećaj da čak i kad bih pristupio s apsolutnim razumijevanjem i pozitivnim pogledom na situaciju, da ne on bi imao razumijevanja za mene zbog već navedenih razloga", požalio se i pitao za savjet. 

Međutim, umjesto savjeta drugi korisnici ubrzo su pohrlili komentirati, uglavnom objašnjavajući kako je to cijena života u zgradi, odnosno zajednici. Nekoliko nepušača požalilo se na isti problem, navodeći kako rješenja uglavnom nema.

''Kupi psa koji se jako linja, pa mu tresi dlake pet puta na dan. Normalno, tresi kada on puši'', ''Uključi ventilator nek' puše direktno u njegov balkon'', našalili su se neki, dok su drugi korisniku čak poručili da ''prestane cmizdriti''. 

POVEZANI ČLANCI:

"Kupi kuću i miran si, zgrada je zajednica, od rođenja živim u zgradi, nikad ništa nije po tvom, moraš se naviknuti ili prodaj stan", pokušali su objasniti neki. 

"Ja bih na tvom mjestu popričala sa susjedom, objasnila situaciju, zamolila, ako je moguće, da možda promjeni mjesto sjedenja/ stajanja na balkonu. Stvarno dosta znači na koju stranu je okrenut kad puši i gdje onda ide dim. Možda ti izađe ususret, ako ne probaš i dalje ćeš se ljutiti. A što se tiče izračivanja, nikakve efikasnosti nema kad ti je prozor otvoren cijeli dan, samo ti toplina ulazi u stan. Ujutro i navečer sve prozore otvoriti, po mogućnosti napraviti propuh 5 do 10 minuta da se zrak izmijeni i to je dovoljno. U ljetnim mjesecima", savjetovali su mu. 

>> FOTO Jedan od najljepših dvoraca nadomak Zagreba ima jezivu povijest, godinama je trunuo, a sada čeka renesansu

Danas se obilježava Svjetski dan nepušenja
1/48
Ključne riječi

Komentara 7

VE
veljača
11:25 09.09.2024.

Ako dobro razumijem događaj se zbio u susjednom BiH. Onda nije jasno zašto je tekstu pridružena slika s Gornjega Grada u Zagrebu.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:39 09.09.2024.

Ima jedan dobar vic o susjedima u Sarajevu nakon rata, kad jedan dobije stan bez papira na gornjem katu, al ga ne smijem ispričati jer će me banirati.

PR
pravednik2
11:16 09.09.2024.

Počni pušiti lulu, pa istresi pepeo na dole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije