Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ ZBOG FINANCIJSKIH PROBLEMA

Poznata hrvatska televizija završila u stečaju, dužni su više od 98.000 eura

Dubrovačka televizija
Screenshot/YouTube
03.07.2024.
u 18:15

Dubrovačka televizija hrvatska je lokalna televizija koju je 2005. osnovao Dragan Banović, emitirala je na području Dubrovnika od 2006., a prestala je raditi 29. veljače 2024. zbog financijskih problema.

Trgovački sud u Dubrovniku donio je odluku o spajanju dva predložena stečajna postupka nad Dubrovačkom televizijom u jedinstveni u kojem će se donijeti zajednička odluka o stečaju te tvrtke s dosad utvrđenim dugom od preko 98.000 eura.

Stečaj Dubrovačke televizije (DUTV), koja je prestala s emitiranjem programa u veljači ove godine, predložila je uprava tvrtke početkom svibnja navodeći da je DUTV kao dužnik prezadužen, da je nesposoban za plaćanje, da mu je poslovni račun blokiran te da nije u mogućnosti isplatiti plaće radnicima za siječanj 2024.

No, krajem lipnja je i Financijska agencija (Fina) podnijela zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka u kojemu se u bitnome navodi da je 20. lipnja 2020. DUTV imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 98.483 eura.

Dubrovačka televizija hrvatska je lokalna televizija koju je 2005. osnovao Dragan Banović, emitirala je na području Dubrovnika od 2006., a prestala je raditi 29. veljače 2024. zbog financijskih problema. Kako je u trenutku gašenja DUTV-a objavila glavna urednica Marija Njavro, tada je bez posla ostalo trinaestero zaposlenika.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Nakon Eura Joško Gvardiol uživa u Dalmaciji: U posebnom društvu provodi ljetne dane

Dubrovačka televizija
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije