Vatrena buktinja

Poznata riječka slikarica smrtno stradala u požaru stana

02.12.2015., Rijeka - U Ruzicevoj ulici, kucni broj 24, doslo je do pozara u stanu zgrade, vatrogasci su u stanu zatekli preminulu stanarku (1929. godiste).  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
03.12.2015.
u 20:34

Što je uzrok požara još nije utvrđeno, no neslužbeno se doznaje da je umjetnica radila lemilicom koja je vjerojatno došla u dodir s nekim lako zapaljivim materijalom

Nada Šimić Božinović (86), poznata riječka slikarica, umjetnica i performerica, poginula je u požaru koji je buknuo u srijedu oko 18 sati u stanu u Ružićevoj ulici u Rijeci.

Kad su osjetili da nešto gori te potom vidjeli crni dim i jezičce plamena, susjedi su pozvali vatrogasce, a u međuvremenu su ženi kucali na vrata. Kako se nije odazvala, zvali su je i telefonski i na poziv im je odgovorila rekavši da joj se "nešto malo zapalilo u stanu, ali da nije strašno".

Vatrogasci su stigli u trenu, za njima i Hitna pomoć. Nažalost, ipak prekasno, nesretnoj ženi više nije bilo spasa, već je bila mrtva. Što je uzrok požara još nije utvrđeno, no neslužbeno se doznaje da je umjetnica radila lemilicom koja je vjerojatno došla u dodir s nekim lako zapaljivim materijalom koji se počeo dimiti i gorjeti. Uzrok smrti je najvjerojatnije gušenje dimom.

Inače, N. Šimić Bodrožić pripremala je ovih dana okupljanje performera koje se trebalo održati 17. prosinca u Klubu Palach s temom "Nek ne vladaju nama, nego sobom". 


>>U požaru u Rijeci preminula žena (86)

Komentara 5

DU
Deleted user
22:57 03.12.2015.

Gđa. Opačak Klobučar sve je, sirota, pomiješala. Na početku teksta - Nada Šimić Božinović, na kraju teksta N. Šimić Bodrožić (?). Slikarica, književnica, kaj znači?

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:54 03.12.2015.

Iako je dogadaj zaista tragican, doticna mozda i je slikarica, no poznata nije. I uz put, sto bi trebalo iza titule slikarica trebalo znaciti ono "umjetnica" jer taj pojam obuhvaca 100tinjak razlicitih kategorija, a pogotovo je nejasno sto to znaci "performerica"?

YU
yurkov
23:18 03.12.2015.

Kakve nepismene "novinare" plaća ovaj večernjak, katastrofa, ali po onoj staroj, koliko love toliko muzike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije