ZAVRŠILI U BOLNICI

Pravio roštilj na balkonu pa plinom otrovao devetero ljudi, maloljetno dijete ostalo bez svijesti

roštilj
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/2
26.09.2024.
u 15:10

Hitna pomoć i vatrogasci brzo su stigli na mjesto događaja, gdje su utvrdili povišenu razinu opasnog plina u stanu. Zbog sigurnosnih razloga, oko 30 stanara zgrade moralo je privremeno napustiti svoje domove.

U posljednje vrijeme svjedočimo nevremenima i obilnim kišama, no to nije spriječilo jednog Nijemca da napravi roštilj – ali ne na otvorenom, nego u zatvorenom prostoru. Nažalost, ova odluka pošla je po zlu, jer su se njegovi gosti otrovali ugljičnim monoksidom, uključujući i maloljetno dijete.

Bolnica u Bremenu, gradu u Njemačkoj, primila je devetero ljudi koji su u četvrtak završili u bolnici zbog trovanja ugljičnim monoksidom nakon što su roštiljali na balkonu. Među ozlijeđenima je bio i 12-godišnji dječak. Prema izvješću policije, obitelj je počela osjećati poteškoće s disanjem i mučninu, a alarm je podignut kada je dječak izgubio svijest, piše Fenix Magazin. 

Hitna pomoć i vatrogasci brzo su stigli na mjesto događaja, gdje su utvrdili povišenu razinu opasnog plina u stanu. Zbog sigurnosnih razloga, oko 30 stanara zgrade moralo je privremeno napustiti svoje domove.

Policija trenutno istražuje 58-godišnjeg oca zbog sumnje na nehajno nanošenje tjelesnih ozljeda. Istovremeno, apelira na sve građane da ne koriste roštilj u zatvorenim prostorima te upozorava da, čak i kada roštiljate na balkonima, uvijek zatvorite prozore i vrata kako plin ne bi ušao u unutrašnjost. – Ugljični monoksid je opasan plin, bez boje i mirisa, i može uzrokovati ozbiljno trovanje, pa čak i smrt – izjavila je glasnogovornica policije.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Policijski psi i duge cijevi: Ovako sada izgleda prelazak njemačke granice

roštilj
1/18

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije