PROSVJEDNA NOTA

Bocvana objavila plan za odstrel 20.000 slonova: Ponudili su ih Njemačkoj, ali nisu dobili odgovor

FILE PHOTO: A bird perches on an elephant as it walks at the Amboseli National Park in Kajiado County
Foto: MONICAH MWANGI/REUTERS
1/2
26.09.2024.
u 13:49

Predsjednik Bocvane nije točno rekao kada bi mogao početi odstrel slonova. U pozadini situacije je žestoka rasprava započeta u proljeće ove godine o mogućim daljnjim ograničenjima na uvoz lovačkih trofeja

Bocvana je u četvrtak, nakon spora s Njemačkom oko mogućih ograničenja na uvoz lovačkih trofeja, objavila plan za odstrel 20.000 slonova. "Kao što znate, Bocvana je u travnju ove godine uz svo dužno poštovanje Njemačkoj ponudila 20.000 slonova, ali za sada nismo dobili nikakav odgovor njemačke vlade", rekao je predsjednik te afričke države Mokgweetsi Masisi  u razgovoru za njemački Bild.

On je rekao da se njegova zemlja, kao i cijela južna Afrika, suočavaju s "najgorom sušom u posljednjih 50 godina" te da "naš narod gladuje, a slonovima prijeti umiranje". "Kada ljudi gladuju, naša je dužnost hraniti ih. I iskreno vam kažem: Također jedu i slonove", rekao je Masisi.

Predsjednik Bocvane nije točno rekao kada bi mogao početi odstrel slonova. U pozadini situacije je žestoka rasprava započeta u proljeće ove godine o mogućim daljnjim ograničenjima na uvoz lovačkih trofeja.

VEZANI ČLANCI:

Njemačka ministrica za okoliš Steffi Lemke se smatra zagovornicom tih ograničenja te je na udaru kritika predstavnika afričkih država, posebice Bocvane. Bocvanu brinu daljnje restrikcije na uvoz lovačkih trofeja zbog velikih financijskih gubitaka. U ozračju rastućih napetosti predsjednik Masisi je rekao da u znak prosvjeda želi u Njemačku poslati 20.000 slonova, no to se nije dogodilo.

GALERIJA Teslin Cybertruck stigao u Hrvatsku: Mrcina ima tri tone i vrijedi 100.000 dolara, a znate li zašto ga Europa ne dozvoljava?

FILE PHOTO: A bird perches on an elephant as it walks at the Amboseli National Park in Kajiado County
1/58

Komentara 3

HO
homofobic
16:17 26.09.2024.

Bilo bi lijepo setajuci bavarskim sumama naici na nekoliko slonova. Farmeri bi trosili manje na unajmljivanje kombajna za zetvu jer bi slonovi pomogli u zetvi diljem Njemacke!

Avatar Aurel
Aurel
14:04 26.09.2024.

a što bi njemačka sa 20 tisuća slonova??? da ih puste u svoje šume?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije