Pantovčak

Predsjednica Republike sastala se s kardinalom Bozanićem i nadbiskupom Eterovićem

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
16.01.2018.
u 17:01

Razgovarali su i o položaju Hrvata i Katoličke crkve u susjednim državama, s posebnim naglaskom na stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u utorak nadbiskupa metropolita zagrebačkog, kardinala Josipa Bozanića i papinskog nuncija u Njemačkoj, nadbiskupa Nikolu Eterovića, a tema razgovora bili su odnosi Crkve i države.

Predsjednica je tom prigodom zahvalila na potpori Svete Stolice u procesu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, čemu je posebice pridonio nadbiskup Eterović, priopćeno je iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Razgovarali su i o položaju Hrvata i Katoličke crkve u susjednim državama, s posebnim naglaskom na stanje u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Kardinal Bozanić i nadbiskup Eterović poduprli su nastojanja hrvatske predsjednice da se dijalogom nastave rješavati sva otvorena pitanja sa susjednim državama, stoji na kraju priopćenja.

Komentara 20

RG
RuzaSapina56@gmail.com
18:05 16.01.2018.

Najbolja predsjednica nakon Dr Tuđmana!!! Najbolja!

DU
Deleted user
19:37 16.01.2018.

Zasto se ne posveti jedna cijela vecer na htv o uzoritom nadbiskupu Nikoli Eterovicu...... neka se u Hrvatskoj prestane ponasati kao da smo mi socijalisticka republika Hrvatska...... Hrvatska vlast je duboko kontaminirana komunisitckim bolesnim sindromom ... crkveni velikodostojnici moraju povestisti svoj narod u slobodu i blagostanje....

NV
NV
20:27 16.01.2018.

Bit će Hr Švicarska,samo da se pomolim Božaniću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije