ispunio obećanje

Predsjednik Josipović posjetio Ružu Lucić u njenom domu u Gunji

Ivo Josipović
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
19.02.2014.
u 15:31

Predsjednik Josipović je posjetio sjedište Općine Gunja pred kojom su ga dočekali osnovci s kojima se predsjednik Josipović rukovao i kratko popričao zanimajući se kako je u školi

Predsjednik Ivo Josipović je ispunio obećanje koje je dao kada je u prosincu 2012. na Pantovčaku Ruži Lucić uručio orden Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske zbog zasluga za promicanje moralnih i društvenih vrednota, da će ju posjetiti u njenom domu u Gunji i na taj način odati priznanje majci desetero djece od kojih su svih devet sinova sudjelovali u Domovinskom ratu.

- Sinovi Petar, Mijo, Stjepan, Franjo, Cvjetko, Filip, Zdravko, Antun i Josip bili su na gotovo svim ratištima, sudjelovali u Bljesku i Oluji Zdravko, koji je bio u specijalnoj postrojbi policije, teško je ranjen u Mirkovcima, Filip je naletio na minu u Strošincima i od tada živi s gelerima u tijelu, a Franjo je bio zarobljen u Bogdanovcima, u obrani Vukovara i proveo u zatočeništvu 42 dana. Ja sam njima bila zapovjednik i rekla im neka idu u obranu Hrvatske. Molila sam se Bogu svaki dan za njih i Bog je uslišio moje molitve i svi su se vratili kući živi. Molitva i vjera davale su mi snagu da sve to izdržim jer bilo je strašno. Molila sam se za svoju, ali i za tuđu djecu - kaže 78-godišnja Ruža Lucić koja je 1988. ostala bez supruga i sama je podizala desetero djece, gradila kuću i obrađivala zemlju.

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

(Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL)

Predsjednik Josipović je posjetio sjedište Općine Gunja pred kojom su ga dočekali osnovci s kojima se predsjednik Josipović rukovao i kratko popričao zanimajući se kako je u školi, a načelnik Hrvoje Lucić ga je izvijestio kako je u njegovoj općini koja je u rubnom području i prometnoj izolaciji, velika je nezaposlenost i mladi odlaze.

- Kako sam čuo, ovdje su veliki gospodarski problemi kao i u drugim sredinama, ali ohrabruje što se našao investitor iz Slovačke koji je odlučio tu investirati. Drago mi je da postoji suradnja ovdašnjih ljudi i onih s druge strane Save. Posjećujem i druge dijelove Hrvatske gdje su gospodarski problemi i pokušavam motivirati na ulaganje koje će donijeti napredak. Što se tiče referenduma o ćirilici, procedura se mora poštovati. Rasprava će pokazati je li referendum u skladu s našim Ustavom - rekao je Ivo Josipović dodajući kako je u Gunju došao posjetiti majku čijih su devet sinova bili u obrani Domovine i ima 20 unučadi i dvoje praunučadi.

>> Josipović: To je nepromišljen potez! Nije u skladu s trenutkom u kojem živimo

Komentara 4

Avatar MK
MK
16:34 19.02.2014.

Pocelo je znaci opet ono sa bakicama... ...tako je u prosloj predizbornoj kampaniji za predsjednika drzave isto spasio dvije koje su se srusile dok su ga ugledale. ...samo taj put nigdje nema Milu Hrnića.

VK
vk52
15:37 19.02.2014.

jovo skuplja punkte

NV
novo vriijeme
16:05 19.02.2014.

A predsjednik Josipović, rekao je da se moramo pružiti koliko možemo, mi smo već potpuno skvrčeni i nemamo više što davati za njegovu plaću i ostale pogodnosti. Dakle predsjedniče molim pravedno skresati plaću svima ne samo drugima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije