u London

Predsjednik Milanović planira ići na sprovod kraljice Elizabete

Zagreb: Zoran Milanović i Recep Erdogan zajednički se obratili medijima
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
13.09.2022.
u 12:08

Očekuje se dolazak brojnih šefova država iz cijelog svijeta te nekoliko europskih kraljica i kraljeva. Kraljica Elizabeta II. bit će pokopana 19. rujna

Predsjednik Zoran Milanović planira ići na sprovod britanske kraljice Elizabete II. u London, potvrđeno je Večernjem listu iz Ureda predsjednika.

Na sprovodu se očekuje dolazak brojnih šefova država iz cijelog svijeta te nekoliko europskih kraljica i kraljeva na državni sprovod britanske kraljice Elizabete II.

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella bit će na sprovodu kraljice Elizabete II., priopćio je njegov ured u ponedjeljak. Doći će i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, rekao je njegov glasnogovornik za dpa u nedjelju. Pogrebu će prisustvovati američki predsjednik Joe Biden, potvrdili su dužnosnici. Bijela kuća objavila je da će Biden doći sa suprugom Jill. 

Foto: Aaron Chown/PRESS ASSOCIATION

Kraljica Elizabeta II. bit će pokopana 19. rujna. Ispraćaj bi trebao početi u podne po srednjoeuropskom vremenu u Westminsterskoj opatiji u Londonu.  Britanci će dobiti još jedan slobodan dan.

Dostojanstvenici će u Westminstersku opatiju putovati u autobusima s pratnjom, a "zbog strogih sigurnosnih i cestovnih ograničenja" od njih će se tražiti da ne idu svojim privatnim državnim vozilima, navodi se u dokumentima koje je vidio Politico.

Politico je izvijestio da će samo šefovi država i njihovi supružnici ili partneri biti pozvani na pogreb 19. rujna zbog ograničenog prostora u povijesnoj građevini. I članovi europskih kraljevskih obitelji navodno će doputovati u London na sprovod, uključujući one iz Španjolske, Belgije, Norveške, Danske, Švedske i Nizozemske.

Posljednje počivalište kraljice Elizabete II. bit će u kapeli svetog Jurja u dvorcu Windsor. Kraljica je umrla u četvrtak u dobi od 96 godina. Njezin sin Charles automatski je postao novi britanski kralj.

 

 

Komentara 31

Avatar El Indio
El Indio
12:40 13.09.2022.

Bolje mu je da ne ide. Ide zbog karmine na se nazdere i koju bubne kao obicno

Avatar urokljivooko
urokljivooko
12:51 13.09.2022.

Oduvijek sam znala da je sitni snob. 100% će povesti onu svoju snobušu sa sobom, da i ona "pokaže šešir" i pokuša "zasjeniti" dame i sireve 😂 Pokondirene snobiš tikve!

DU
Deleted user
12:26 13.09.2022.

Samo neka šuti tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije