DIJELOM NACIONALNE KAMPANJE

Predstavljena mjera 'Biram Novsku', koja za cilj ima vraćanje mladih iz inozemstva na područje grada

Novska: Održana konferencija "Mladi - pokretači suvremenih industrija"
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
28.03.2022.
u 14:59

Biram Novsku je namijenjena poduzetnicima početnicima koji su ostvarili pravo i sklopili ugovor s HZZ-om za mjeru Biram Hrvatsku i doselili su se u Novsku

Grad Novska predstavio je danas svoju mjeru „Biram Novsku“, koja za cilj ima vraćanje mladih iz inozemstva na područje Novske. Veže se ova mjera na nacionalnu kampanju „Biram Hrvatsku“, ali povratnike dodatnim poticajima veže za boravak na području Novske.

“Zahvaljujući svim dosadašnjim mjerama koje grad provodi, a riječ je o mjerama potpore za samozapošljavanje, proteklih je godina u Novskoj otvoreno preko 200 novih radnih mjesta. Ukoliko pratimo podatke Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, onda u protekle četiri godine imamo 500 radnih mjesta više.  Ovo je lokalna nadogradnja nacionalne poticajne mjere “Biram Hrvatsku” i riječ je o paketu mjera kojima poduzetnik-početnik, a ujedno i povratnik iz Europskog gospodarskog prostora, može, samo u Novskoj, dobiti do 240.000 kuna za pokretanje svog vlastitog posla.“ – rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Biram Novsku je namijenjena poduzetnicima početnicima koji su ostvarili pravo i sklopili ugovor s HZZ-om za mjeru Biram Hrvatsku i doselili su se u Novsku iz država Europskog gospodarskog prostora i Švicarske Konfederacije (EGP).

Ti poduzetnici će u Novskoj moći iskoristiti jednu od mjera za samozapošljavanje sukladno Programu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novska za 2021. – 2025. te dodatno mjeru Biram Novsku kojom će imati pravo na potporu male vrijednosti u iznosu od 20.000 kn.

Obveza gospodarskih subjekata koji će koristiti mjeru Biram Novsku jest poslovati minimalno 5 godina od potpisa Ugovora s Gradom o dodijeljenoj potpori te ne mijenjati sjedište izvan Grada Novske.


 

Komentara 1

FA
fajlpz
17:13 28.03.2022.

Je li da pkate poreznu razliku u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije