svečani zastor

Predstavljeni likovi najvažnijih Požežana

Kazalište Požega
Dušan Mirković/PIXSELL
12.03.2013.
u 10:16

Izradila ga je mlada slikarica Kristina Marić, studentica Umjetničke akademije u Osijeku

Nakon Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, Gradsko kazalište u Požegi, drugo je u Slavoniji i jedno od rijetkih amaterskih kazališta koje je dobilo svečani zastor. Izradila ga je mlada slikarica Kristina Marić, studentica Umjetničke akademije u Osijeku, a Kazalištu, odnosno zamjenici ravnatelja Sanji Galić simbolično ga je uz Dan grada predao požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

Tom prigodom zahvalio je mladoj slikarici ne samo na djelu, već i na hrabrosti uhvatiti se s izazovom da oslika ovaj svečani zastor.

– On je odraz „zlatnog doba“ Slavonske Atene, doba koje je iza nas i doba koje traje, i doba iz kojeg odlazimo u budućnost. To su Požežani koji su nas itekako zadužili - istaknuo je gradonačelnik Ronko koji je zatim ukratko predstavio likove sa svečanog zastora. To su: Mia Oremović, Antun Kanižlić, Vilma Nožinić, Dobriša Cesarić, Ivan Mesner, Svetozar pl. Kušević, Franjo pl. Ciraki, Franjo barun Trenk, Miroslav Kraljević, Julije Kempf, Vjekoslav Babukić, Matko Peić, Zdenka Marković, Vilim Just, Janko Jurković i Josip Eugen Tomić. Grad je zastor platio 25.000 kuna.

- Ovaj zastor poticaj je i profesionalizaciji požeškog kazališta. To je jedan iskorak kojeg ćemo ove godine učiniti – najavio je gradonačelnik Ronko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije