Prekid primirja

Prekid primirja: Raketa ispaljena iz područja Gaze pogodila jug Izraela

gaza, izrael, raketa (1)
REUTERS/Pixsell
26.02.2013.
u 07:32

Napad je uslijedio nakon nekoliko dana sukoba između snaga sigurnosti i palestinskih prosvjednika na Zapadnoj obali zbog smrti Palestinca u izraelskom zatvoru

Raketa ispaljena iz područja Gaze pogodila je Izrael prvi puta nakon proglašenja prekida vatre studenome, izvijestila je izraelska policija, prenosi Russia Today. Napad je uzrokovao materijalnu štetu, no prema trenutnim informacijama žrtava nema.

Raketa je pogodila cestu u blizini Ashkelona na jugu Izraela. Ovim napadom prekršeno je primirje dogovoreno u studenome nakon izraelske vojne operacije u Gazi u kojoj je poginulo 100 Palestinaca i 2 Izraelca.

Napad je uslijedio nakon nekoliko dana sukoba između snaga sigurnosti i palestinskih prosvjednika na Zapadnoj obali zbog smrti Palestinca u izraelskom zatvoru koji su trajali danima. Palestinske vlasti naime tvrde da je 30-godišnji Arafat Jaradat prošle subote umro nakon što su ga mučili te navode nalaze obdukcije koji su otkrili brojne ozljede. Izraelci tvrde da su ozljede nastale prilikom pokušaja oživljavanja. 

>> Primirje u pojasu Gaze - Izrael pristao na prekid vatre

Ključne riječi

Komentara 3

PP
Peter Petrovic
14:43 26.02.2013.

ovi neznaju drugo van pucati.kad bi se primili posla kao susjedi nebi imali vremena za pucati .ali u skoli nisu imalicas :.RAD.

PA
patria
18:30 26.02.2013.

Samo da ne bi opet isprovocirali novi sukob pa onda plakali i tražili od drugih da naprave pritisak na Izrael kako bi zaustavio svoj vojni odgovor.

Avatar superhik74
superhik74
22:52 26.02.2013.

Strasno, prekinuto je "primirje" u kojem je Izrael svakodnevno ubijjao Palestince. Sram bilo te Palestince, kako se usudjuju reagirati na svakodneno teroriziranje i ubijanje od strane "miroljubivih" istocnoeuropskih kolonizatora koji sebe nazivaju Izrealcima. Stravicno, do cega je svijet dosao, covjek vise ne moze niti u miru ubijati Palestince a da oni ne pokvare tu idilu ispaljivanjem rakete, koja je ostetila izraelski asfalt. Strasno, kako sada popraviti taj asfalt. To je uzas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije