NEDALEKO OTOČIĆA JABUKA

Prekinuta potraga za mladim Britancem koji je u petak pao s kruzera

Brod obalne straže Republike Hrvatske Šolta
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
12.08.2024.
u 11:57

Potraga je pokrenuta 9. kolovoza u 05.00 sati, nakon zaprimanja dojave zapovjednika putničkog broda

Mladi Britanac u petak rano ujutro pao je s kruzera kod Jabuke, a HRT doznaje kako je potraga za njime prekinuta. Potraga je službeno prekinuta jučer oko 14 sati, no Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru nastavlja s porukama u sklopu redovitih aktivnosti traganja na obalnim radijskim postajama.

Podsjetimo, potraga se provodila u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i zračnih jedinica. Pokrenuta je 9. kolovoza u 05.00 sati, nakon zaprimanja dojave zapovjednika putničkog broda tijekom plovidbe nedaleko otočića Jabuka, iz smjera Dubrovnika prema Zadru.

Kako je u petak navelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, u potrazi za mlađim državljaninom Ujedinjenog Kraljevstva u akciju traganja uključene su Lučka kapetanija Split, Ispostava lučke kapetanije u Hvaru, zatim Obalna straža RH sa brodom i zrakoplovom, kojim se pretražuje područje nestanka te službenici iz Postaje pomorske i aerodromske policije u Zadru. U traganje za nestalim angažirane su i posade putničkih brodova 'EXPLORER OF THE SEAS', 'AF MARINA' i 'OLYMPOS SEAWAYS' te vlasnici privatnih brodica, koji su se svojevoljno priključili akciji.

 

GALERIJA BBC odabrao 12 najfascinantnijih napuštenih građevina na svijetu. Na popisu i hrvatsko ruglo
Brod obalne straže Republike Hrvatske Šolta
1/19

 

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:33 13.08.2024.

Sa 30 m nije mogao preživjeti pad, a tko zna kuda ga je struja povukla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije