Ima još samo nekoliko dana

Prema zakonu to može samo on: Banožić još nije aktivirao saborski mandat

Sabor o konačnom prijedlogu zakona o osnivanju Sveučilišta obrane i sigurnosti
Patrik Macek/PIXSELL
16.11.2023.
u 12:46

Prema zakonu dužnosnici nakon prestanka nespojive dužnosti imaju rok od osam dana za aktiviranjem mandata. Mario Banožić to još nije učinio

U Mandatno imunitetno povjerenstvo još nije stigao zahtjev Marija Banožića za aktiviranjem saborskog mandata, potvrdio je čelnik tog saborskog tijela Robert Jankovics portalu 24sata. Bivši ministar obrane još je u osječkoj bolnici nakon što je prošle subote skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo muškarac (40) iz Privlake. U prometnoj nesreći i sam Banožić je teško ozlijeđen. "Klinički pregledi i učinjene pretrage ukazuju na daljnje blago poboljšanje zdravstvenog stanja gospodina Banožića", priopćili su danas iz Ravnateljstva KBC-a Osijek. Kako neslužbeno doznajemo, Banožić se i dalje ne sjeća prometne nesreće, a razlog je tome teška trauma glave koju je zadobio u sudaru. Nakon prometne nesreće ministra je s dužnosti isti dan razriješio premijer Andrej Plenković.

Prema zakonu dužnosnici nakon prestanka nespojive dužnosti imaju rok od osam dana za aktiviranjem mandata. Mario Banožić to još nije učinio. A prema zakonu, to može učiniti samo on. "U povijesti Hrvatske nije postojala situacija da netko kome je prestala nespojiva dužnost i ima izvorni mandat i da je u takvom zdravstvenom stanju. Očito se zakonodavac nije na takvu situaciju pripremio", dodao je Jankovics. U Saboru Banožića mijenja Josip Šarić.  

VEZANI ČLANCI:

Banožića je hitna pomoć najprije odvezla u vinkovačku bolnicu, a četiri sata nakon nesreće premješten je u KBC Osijek zbog teške ozljede glave, odnosno nagnječenja mozga.

VIDEO Anušić: Nije me iznenadilo što sam bio premijerov izbor

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:57 16.11.2023.

a kako bu potpisao kada ima sinkpu s gubitkom sjecanja ... pa on ne zna sto ni tkoje...bude mu horvatincic pomogao

DU
Deleted user
14:56 16.11.2023.

bude se to prolongiralo jer covjek nije u stanju ...

TO
tomislav10
14:33 16.11.2023.

Nek pozove javnog bilježnika da mu da punomoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije