175. obljetnica

Premijer Plenković primio predstavnike Matice hrvatske

Plenković
Foto: Vlada RH
1/4
07.02.2017.
u 11:24

Izaslanstvo Matice hrvatske predstavilo je bogato djelovanje Matice u području njegovanja nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda

Uoči proslave 175. obljetnice Matice hrvatske, predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak predsjednika, potpredsjednika i glavnog tajnika Matice hrvatske.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je akademika Stjepana Damjanovića, predsjednika, prof. dr. sc. Stipu Boticu, potpredsjednika i Zorislava Lukića i glavnog tajnika Matice hrvatske, s kojima je razgovarao o djelovanju i potpori Matice hrvatske, kao najstarije hrvatske kulturne ustanove, priopćeno je iz Vlade.

Izaslanstvo Matice hrvatske predstavilo je bogato djelovanje Matice u području njegovanja nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda. Predstavljen je program proslave 175. obljetnice Matice hrvatske, koji se održava u subotu, 11. veljače 2017., a kojem će nazočiti i predsjednik Vlade Plenković.

Predsjednik Vlade istaknuo je spremnost Vlade da nastavi podupirati rad i aktivnosti Matice hrvatske u razvoju umjetničkog i znanstvenog stvaralaštva budući da je riječ o ustanovi koja još od 1842. uspješno promiče hrvatsku kulturu i nacionalni identitet.

>> Plenković objasnio zašto je oslobođen služenja vojske

Komentara 1

DU
dunhill
16:38 13.02.2017.

Matica je nekada, poput našeg presvetoga blaženog Stepinca, bila prvi zviždač u bivšem komunističkom sistemu. Borila se za pravdu protiv nepravde, za toleranciju protiv diskriminacije, za dobro protiv zla, za potlačenog Hrvata protiv okrutnog komunistčkog sistema...Bila je moralna vertikala hrvatskog društva. No, danas je postala sve ono protiv čega se kroz povijest borila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije