Vinkovačke jeseni

Premijer se opustio i zaplesao Šokačko kolo

Andrej Plenković
Foto: Screenshot/HRT Twitter
1/11
16.09.2018.
u 14:55

Plenković je rekao kako su Vinkovačke jeseni stup folklora te da mu je veliko zadovoljstvo da može biti na početku mimohoda

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković pozivom da započne svečani mimohod otvorio je 53. Vinkovačke jeseni.

Tom prilikom Plenković je rekao kako su Vinkovačke jeseni stup folklora te da mu je veliko zadovoljstvo da može biti na početku mimohoda. Tom prilikom premijer je zaplesao i kolo s građanima. 

Istaknuo je i da one predstavljaju za sve nas veliku prigodu da osvijestimo našu kulturu i tradiciju i sve ono što nas čini ponosnim Hrvatima, Slavoncima i Šokcima. Plenković je rekao kako su Jeseni sjajna prigoda da ogroman broj naših ljudi vidi koliko je lijepo izložiti ono što nam je dala naša povijest, običaji i ono što u svojoj biti hrvatski narod jest.

U sklopu mimohoda ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni ulicama Vinkovaca prolazi više od 4.500 članova iz 76 folklorne skupine, 30 konjskih zaprega i 20 jahača. Jeseni su kroz protekle godine postali središnja manifestacija u Hrvatskoj kada je riječ o tradicijskoj kulturi. Organizatori su i ove godine pripremili veliki broj događaja u kojima je mogao svatko pronaći nešto za sebe. Predstavili su se i KUD-ovi iz inozemstva s hrvatskim predznakom. 

U desetak dana Vinkovačkih jeseni zabilježeno je oko 150.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva. Posjetu Vinkovcima Plenković je iskoristio i da progovori o mjerama koje Vlada poduzima za Slavoniju i istok Hrvatske.

- Ponosan sam na ono što ova vlada čini za Slavoniju kroz provedbu projekta „Slavonija“ u svim područjima. Nastavit ćemo jednakim angažmanom u našem mandatu pomagati Slavoniju, divnu i bogatu koja je naša žitnica, ali koja ima demografskih problema, koja još uvijek trpi posljedice agresije na Republiku Hrvatsku i svih onih tegoba koje smo imali u Domovinskom ratu. Ova Vlada stavljajući prioritet kroz razvojne sporazume, brojne projekte i sredstva koja alociramo u Slavoniji i svim slavonskim županijama nastoji ispraviti one negativne trendove u ono što može biti pozitivno, dobro i razvojno. I s tim na umu posvećen da i dalje pomažemo Vinkovcima i Vukovarsko srijemskoj županiji i cijeloj Slavoniji, već od idućeg tjedna, na idućem savjetu u Belom Manastiru šaljem poruku podrške svim našim istočnim županijama - rekao je Plenković.

Pogledajte i razgovor s ministricom Divjak

 

Komentara 21

LA
like_a_boss
14:52 16.09.2018.

Plenki dezerter je mogao zaplesati jedino užičko kolo sa pupijem i vrdoljakom

MC
MCA
14:59 16.09.2018.

trebali su ga otjerati..malo istocnije..tamo su mu braca

Avatar 3P Petrov-Pavliček-Pupovac
3P Petrov-Pavliček-Pupovac
16:21 16.09.2018.

Kretnje anemičnog briselskog lažljivca više bacaju na kozaračko ili žikino kolo, ali dobro sad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije