Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOPLIJE VRIJEME

Preokret nakon minusa i hladnih valova: Temperature će značajno rasti

Zagreb: Iznad prosječno topao dan građani i turisti iskoristili za šetnju ili uživanje na terasama kafića
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
12.01.2024.
u 18:17

Toplije vrijeme u Splitu mogla bi sredinom tjedna popratiti kiša, isto kao i u Rijeci gdje se očekuje da će najviša temperatura biti u srijedu

Temperature posljednjih dana često padaju ispod nule, a Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorava i najavljuje hladne valove za vikend s temperaturama zraka od -8 do -4 ujutro, na sjevernom Jadranu od -1 i do 6 °C na jugu. Najviše temperature na kopnu će biti između 2 i 6 °C, dok će duž obale i na otocima biti od 7 do 12 °C.

Nakon hladnih dana, sredinom idućeg tjedna očekuje se preokret i porast temperature

Vrijeme će sutra, u subotu, biti pretežno sunčano, prijepodne se mjestimice u unutrašnjosti očekuje više oblaka, a ujutro lokalno i magla. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, na istoku i zapadni. Na Jadranu će umjerena do jaka bura, lokalno na udare i olujna, slabjeti i sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak. 

VEZANI ČLANCI:

U Osijeku i Zagrebu se potom, primjerice, u četvrtak poslijepodne očekuje temperatura od 16 °C, nakon što će u nedjelju ujutro biti -6 °C. U oba je grada kiša moguća u petak, 19. siječnja. 

Najviša temperatura u Splitu također se očekuje u četvrtak kada bi trebalo biti 15 °C. Najhladnije, odnosno 1 °C, trebalo bi biti u nedjelju ujutro. Toplije vrijeme mogla bi sredinom tjedna popratiti kiša, isto kao i u Rijeci gdje se očekuje da će najviša temperatura, 13 °C, biti u srijedu. 

VIDEO U centru Zagreba proletio kroz crveno na križanju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije