Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darovi uz Večernji

Prerano preminuli svetac i danas je oslonac ljudima u teškim vremenima

sv. Antun Padovanski
Shutterstock
10.06.2022.
u 15:10

Ovu nedjelju uz Večernji list potražite molitvenik, a u ponedjeljak sličicu sv. Antuna Padovanskog

Svake godine 13. lipnja slavi se dan sv. Antuna Padovanskog jednog od najpopularnijih svetaca na svijetu. Tog dana 1231. u 36 godini života u Padovi preminuo je portugalski fratar kojeg najčešće na slikama i kipovima viđamo kako u naručju nosi dijete Isusa i ljiljan.  Noseći Isusa u rukama upućuje na kršćansku vjeru, a simbol ljiljana označava moralnu čistoću. Također, često se prikazuje kako u ruci  drži knjigu tj. evanđelje čime potiče na produbljivanje Riječi Božje. Sveti Antun zaštitnik je djece, siromašnih, izgubljenih ljudi, putnika i predmeta.

Foto: Shutterstock

Obilježite dan svetog Antuna i pronađite darove uz Večernji list. Ovu nedjelju 12.lipnja darujemo molitvenik sv. Antuna s molitvama, krunicama i čudima, a u ponedjeljak 13.lipnja darujemo sličicu slavnog franjevca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije