PROMJENA VREMENA

Preskačemo jesen i ulazimo u zimu? Stiže ogromno pogoršanje, najviše dnevne temperature će jedva ići iznad 10

Foto: DHMZ
1/4
07.09.2024.
u 09:36

Sutra nas već očekuje promjena vremena. No čini se da je ovo pogoršanje vremena tek uvod u ozbiljno jesensko vrijeme. Možda čak i rano zimsko s obzirom na drastičan pad temperature

Uglavnom sunčano s temperaturama do 31 stupanj bit će danas u većini krajeva, uz povremeno mogući neki pljusak, i to najvjerojatnije u Istri te na istoku zemlje. Sutra već promjena vremena. "U prvom dijelu dana većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Zatim sa zapada postupno jače naoblačenje s kišom. Navečer te osobito u noći na ponedjeljak, ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimice obilna kiša, a lokalno je vrlo vjerojatno i grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar. Na Jadranu mjestimice umjereno jugo navečer će jačati. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, ponegdje u Gorskoj Hrvatskoj niža, a na Jadranu od 19 do 23 °C. Najviša dnevna većinom između 27 i 32 °C", objavio je DHMZ u vremenskoj prognozi

No čini se da je ovo pogoršanje vremena tek uvod u ozbiljno jesensko vrijeme. Možda čak i rano zimsko s obzirom na drastičan pad temperature koji nam slijedi. U ponedjeljak bi već trebalo osjetno zahladiti, uz kišu, najviše dnevne temperature bit će oko 20 stupnjeva, tek na jugu zemlje dosezat će maksimalno 25. Malo stabilnije, ali ne puno toplije sredinom tjedna, a prema vikendu novo pogoršanje. Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u petak će opet biti obilje kiše. Dnevna temperatura u većini zemlje jedva će prelaziti 10-ak stupnjeva.

FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kakvo nas vrijeme očekuje 2050., a kakvo za 50 godina. Odgovor je zabrinjavajuć

1/6

Komentara 9

Avatar Žuti
Žuti
10:35 07.09.2024.

meni je omiljeno kada je vani 22 do 26 C. Toga izgleda nema više.

OL
oLo
10:24 07.09.2024.

Hoće li biti 10 ili 20 stupnjeva, razlika je velika.

PR
prajdali100
10:01 07.09.2024.

Hvala Bogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije