Ranko Ostojić:

Pretrčavanjem Bernardiću ispadamo najgori poltroni

Ranko Ostojić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/5
23.11.2016.
u 11:00

Ostojić poručuje da ne odustaje i da ne misli da može biti izabran, ne bi se, kaže, ni kandidirao i vukao članice i članove za nos

Iako su mu šanse za pobjedu male, Ranku Ostojiću ne pada na pamet odustajanje od utrke za šefa SDP-a. Pitali smo ga kakva mu je strategija, zašto misli da je bolji od Davora Bernardića kojemu sad svi pretrčavaju jer je u prednosti.

Nikad ne odustajete?

Ne odustajem, ne samo zbog sebe, nego i zbog članica i članova koji su mi glasovima omogućili da uđem u drugi krug i nastavim borbu za progresivan, moderan i jak SDP, a time i borbu za progresivnu i građansku Hrvatsku. Da ne mislim da mogu biti izabran, ne bih se ni kandidirao i vukao članice i članove za nos.

Koja vam je strategija?

Na moju veliku žalost, odaziv je na ovim izborima bio manji nego prije šest mjeseci i to nije dobro za nas kandidate, a pogotovo ne za stranku. U ovih nekoliko dana motivirat ću članice i članove da u subotu izađu na izbore i odluče svojom glavom, a ne po napucima koji im svaki dan stižu.

Svi pretrčavaju Bernardiću. I Arsen Bauk mu je dao potporu iako mu je članstvo u organizaciji bilo za vas?

Kaže Parni valjak: „Mislit svojom glavom ponekad nije grijeh“. To je moja poruka onima koji misle da čine bilo što dobroga time što sada pretrčavaju kandidatu za kojeg su do jučer govorili da je zlo za stranku. Ne čine dobro sebi, Davoru niti SDP-u jer nas prikazuju kao najgore konformiste i poltrone.

Vjerujete li da neće biti revanšizma nakon izbora?

Od početka kampanje govorio sam da za sve koji prihvaćaju program SDP-a i koji prihvaćaju Načela za djelovanje, koja su na prijedlog Ivice Račana usvojena 2006. godine, u SDP- u ima mjesta i od toga ne odustajem ni sada niti ću odustati postanem li predsjednik SDP-a. To vam jamčim!

Kazali ste da bi bilo bolje da vi budete šef stranke, a Bernardić kandidat za gradonačelnika. Zašto?

Smatram da je došlo vrijeme da preuzme odgovornost i kandidira se za gradonačelnika i pokuša pobijediti Milana Bandića. Vrijeme je da korumpiranoj vlasti u Zagrebu stanemo na kraj i uvjeren sam da to možemo učiniti onako kako sam i rekao.

Što bi SDP trebao napraviti odmah nakon izbora?

U stranci postoji niz problema, poput nedostatka komunikacije, nejasno formuliranih stavova i još mnogo toga. Moj plan za njihovo rješavanje uključuje daljnju demokratizaciju, širenje načela jedan član – jedan glas, uvođenje predizbora, stvaranje baze simpatizera i jačanje komunikacije s njima, definiranje funkcija, poput one organizacijskog tajnika, koje ne mogu istodobno značiti obnašanje javne dužnosti, a sve se to može početi provoditi odmah nakon izbora.

Prvi test su lokalni izbori, ali nemate profilirane kandidate. Koga vidite u Splitu kao najboljeg kandidata i biste li se vi toga opet prihvatili?

Mislite da Vojko Obersnel, Kristina Ikić-Baniček, Stjepan Kovač, Rino Budrović i mnogi drugi nisu profilirani? Ne mogu se složiti. SDP ima čitav niz izuzetnih članica i članova, ali i simpatizera koji su spremni izaći na izbore u svibnju 2017., boriti se i pobijediti. Što se mene tiče, moj život se godinama odvija izvan Splita i zato nemam pravo izaći pred Splićanke i Splićane i opet se kandidirati za gradonačelnika.

Je li vam drago da imate potporu Zorana Milanovića?

Jedan član, jedan glas, stoga mi je draga potpora svake članice ili člana.

>> Bernardić i Ostojić potvrdili da su se čuli sa Milanovićem pa poslali poruku HDZ-u

Komentara 15

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
11:43 23.11.2016.

Ostojiću, samo zato što si virio vođi iza, danas si tu. Boriš se za liderstvo u partiji. Poltroni su uvijek in, a sposobni uvijek na margini.

DO
DonQuijote
11:38 23.11.2016.

Poltroni i konformisti? Kao da je to nešto neobično za SDP. Uglavnom i jesu takvi. Pa sam Rajko je teški poltron. SDP će ovaj put birati između dva zla. Između teške komunjare i antihrvata i s druge strane niškoristi kojaa nikad u životu ništa nije radila osim se bavila politikom. Tužno je to.

DI
dirižabl
11:34 23.11.2016.

U radničkoj obitelji partizanskog nasljeđa?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije