Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar financijski start

Prihodi od stranih turista za prva tri mjeseca 824,7 milijuna eura

Iako je početak listopada Dubrovnik i dalje vrvi turistima
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
28.06.2024.
u 12:42

Trend rekordnih prihoda od stranih turista u protekle dvije godine nastavio se i u ovoj godini. Od 2016. do zaključno lani, kada su prihodi od stranih turista iznosili rekordnih 14,6 milijardi eura, bilježimo povećanje za 75 posto, ističe ministar Tonči Glavina

Prema podacima Hrvatske narodne banke u prvom tromjesečju ove godine godine prihodi od stranih turista iznosili su 824,7 milijuna eura. To, pak, predstavlja rast od 24,61 posto u odnosu na prva tri mjeseca 2023. godine, koja je po prihodinama bila rekordna. Konkretno, ove je godine za tri ovogodišnja mjeseca uprihodovano 162,9 milijuna eura više nego lani u istom razdoblju.

- Zadovoljni smo jer se trend ostvarivanja rekordnih prihoda od stranih turista u protekle dvije godine nastavio i u 2024. godini. Od 2016. godine do zaključno s 2023. kada su prihodi od stranih turista iznosili rekordnih 14,6 milijardi eura, bilježimo povećanje za 75%, a sada je taj rast još više izražen i izvan ljetnih mjeseci. To je ujedno i ponovna potvrda svim strateškim aktivnostima Vlade RH, kojima Hrvatsku pozicioniramo kao cjelogodišnju turističku destinaciju, a što su nam pokazali i rezultati ovogodišnje predsezone u kojoj smo u prvih pet mjeseci ostvarili 12 posto bolji turistički promet nego u istom razdoblju prošle godine - zadovoljan je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

GALERIJA Hrvatska plaža našla se na prestižnoj listi Voguea: 'Nezaboravno more i zapanjujuće litice'
Iako je početak listopada Dubrovnik i dalje vrvi turistima
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije