NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Timaritelj lavova prijetio ministru Berošu tijekom korone, dobio šest mjeseci uvjetnog zatvora

Zagreb: Nastavljeno suđenje Danijelu Laciću za prijetnje upućene ministru Viliju Berošu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
28.10.2024.
u 15:33

Neće u zatvor ako u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo. Na presudu se može žaliti, kao i državno odvjetništvo, ako nije zadovoljno visinom kazne, a o žalbama će odlučiti Visoki kazneni sud

Danijel L. (40), timaritelj lavova iz zagrebačkog zoološkog vrta, nepravomoćno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu proglašen krivim zbog prijetnji ministru zdravstvu Viliju Berošu te je osuđen na šest mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana. To znači da neće u zatvor ako u roku od godinu dana ne počini novo kazneno djelo.

Mora platiti i sudske troškove u iznosu od 100 eura, javlja 24sata. Prilikom izricanja kazne sud je olakotnim cijenio činjenicu da je dosad neosuđivan te da je otac troje djece, dok otegotnih okolnosti, prema mišljenju suda, nije bilo. Na presudu se može žaliti, kao i državno odvjetništvo, ako nije zadovoljno visinom kazne, a o žalbama će odlučiti Visoki kazneni sud.

Podsjetimo, timaritelja su teretili za prijetnju upućenu ministru Berošu u studenom 2021. putem komentara ispod jednog članka na društvenoj mreži. – Pritisak na necijepljene? Ajde još jednom izvrši taj 'pritisak', kunem ti se djecom da sljedeći prosvjed pred tvojom kućom neće biti ni prosvjed, a bome ni miran – napisao je optuženi sa svog Facebook profila ispod članka na društvenim mrežama, koji je govorio o proširenju covid-potvrda. U komentaru je na vulgaran način spomenuo i ministrovu "mrtvu mater".

VEZANI ČLANCI:

FOTO Vili Beroš u rijetkom zajedničkom izlasku sa suprugom na premijeri 'Kralja Gordogana' u HNK

Zagreb: Nastavljeno suđenje Danijelu Laciću za prijetnje upućene ministru Viliju Berošu
1/14

Komentara 2

Avatar Bruno
Bruno
16:43 28.10.2024.

Premalo !!!

ZP
Zabranjen pristup
16:00 28.10.2024.

Prijetnja je nista ,sta je ministar nama radio. Sjetimo se terora i oduzimanja slobode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije