Smjena ministara

Primopredaje u ministarstvima nastavljaju se sutra

boris lalovac zdravko marić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
24.01.2016.
u 22:59

Prvog svog radnog dana ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, kako je bilo najavljeno uz primopredaju, posjetit će Zimski prihvatni tranzitni centar za migrante u Slavonskom Brodu

Nakon primopredaje vlasti u Banskim dvorima, u subotu je obavljena primopredaja četiri ministarstva, a ostali ministri, kako je najavljeno, to će početi u ponedjeljak, 25. siječnja.

Početkom novog tjedna primopredaja je najavljena u ministarstvima zdravlja, uprave, branitelja, u Ministarstvu socijalne politike i mladih; pomorstva prometa i infrastrukture; u Ministarstvu regionalnog razvoja; rada i mirovinskog sustava te u Ministarstvu gospodarstva.

 Već u subotu, dan nakon što je premijer Tihomir Orešković preuzeo Vladu od bivšeg premijera Zorana Milanovića, njegovi ministri financija, unutarnjih poslova, vanjskih i europskih poslova, te obrane napravili su primorpedaju s prethodnicima.  Svi su izjavili da je primopredaju prošla konstruktivno te da slijedi upoznavanje s dosadašnjim radom, analiza te žurna priprema za izradu prijedloga za državni proračun. 

Prvog svog radnog dana ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, kako je bilo najavljeno uz primopredaju, posjetit će Zimski prihvatni tranzitni centar za migrante u Slavonskom Brodu. Tada je iz MUP-a priopćeno da će ministar Orepić taj centar posjetiti zajedno s dosadašnjim ministrom Rankom Ostojićem.

>>Karamarko: Vraćaju se državni tajnici

>>Tomislav Karamarko: Čeka nas težak posao i puno odricanja

Komentara 2

DU
Deleted user
08:57 25.01.2016.

Jesenti milu bigulicu, sve je to dobro, lijepo, krasno i fino te u svakom slučaju demokratski, ali pita li se tko u sadašnjoj političkoj euforiji kako će Hrvatska opstati i napredovati bez svojih dokazanih i osvjedočenih vođa, učitelja i ustrećitelja u liku i djelu Milanović Zokija, Grčić dr. Brankeca, Pusić dr. Veski, Ranković Ostoje, Lalovac Bokija, Mrsić dr. Mirandolina, Varga dr. Sinkea, Opačić Milančice i Šišpuš Bere? Osobito će napaćenoj i izmoždenoj Hrvatskoj jako nedostajati politički geniji i vrhunski stručnjaci poput Vrdoljak Iveka, Maras Goge, Jakovina Tiće, Zmajlović Miška i ponajviše Hajdaš udanog Dončić dr. Sinkea. Bez te petorice Hrvatska će utonuti u najdublji politički, društveni i gospodarski mrak u svoj povijesti. Zato ih pod hitno valja imenovati za državne tajnike u resornim ministarstvima kako bi kola goleme hrvatske nesreće što prije izvukli iz duboka gliba. Osim toga, pita li se uopće tko što će biti s Pusić dr. Veski ako ne bude postavljena za državnu tajnicu u MVEP-u? Pa ona nije izabrana ni u Hrvatski sabor (koji tupi rekakcionari potput Reiner dr. Željca namjeravju nazvati državnim)! Morat će sirota pridružiti se braci udrugaru Pusić Zokiju i poznatom hrvatofilu Štrbac Savi te se u društvu s drugim poznatim hrvatofilom Pupovac dr. Milojkom odati sustavnu pljuvanju po Hrvatskoj. A to bi joj jako teško palo. Dakle, treba našu dr. Veski izbaviti od toga zla. Pa u godimi smo Božjeg milosrđa te se ponašajmo tako!

PA
papučica
11:19 25.01.2016.

Nadam se da će Ministarstvo sada izvršiti obvezu isplate po poreznim prijavama građana. I to je jedan kostur iz ormara, još malo pa idu povrati za 2015., a povrat nije izvršen niti za 2014.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije