Primorac osudio nasilje u Makarskoj srednjoj školi

hrv-primorac-txt.jpg
import
07.12.2005.
u 16:06

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izrazio je danas žaljenje zbog jučerašnjeg incidenta u makarskoj srednjoj školi, kada je učenik nožem napao nastavnika, oštro osudivši svaki oblik nasilja u školama.

"Neću dozvoliti nikakav oblik nasilja bez obzira na cijenu", izjavio je ministar Primorac novinarima prilikom otvaranja nove zgrade Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Krećemo u vrlo konkretne akcije, uključujući i našu Koordinaciju za društvene aktivnosti i ljudska prava, i vrlo odlučno počinjemo djelovati na pitanju sprečavanja svih oblika nasilja, najavio je Primorac.

Ministar je dao punu podršku nastavnicima, napomenuvši kako je dobio dopis socijalnih partnera kojima također daje punu potporu, u skladu s čime je na prvome satu makarske srednje škole Andrije Kačića Miošića danas organiziran razgovor sa učiteljima i učenicima o pravima, obavezama i odgovornosti.

Ministarstvo znanosti osnovalo je jučer stručni tim koji je otputovao u Makarsku, kako bi pružili pomoć učenicima, nastavnicima i roditeljima.

Ranjenom nastavniku potporu su danas izrazili i kolege s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, istaknuvši da Zdravku Pervanu žele brzo ozdravljenje, a odgovornim dužosnicima da učine sve kao se ne bi ponavljali takvi nemili događaji.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije