u čast heroja

Pripadnici "Kuna" slave 21 godinu od ustroja postrojbe

zng
Arhiva VL
06.06.2012.
u 14:00

Kroz postrojbu je prošlo više od 1940 gardista, poginulo ih je 48, devetorica se vode kao nestali, a lakše su ili teže ranjena 273 gardista

Pripadnici vinkovačke 2. bojne 3. A brigade ZNG "Kune" ovih dana obilježavaju 21 godinu od ustroja postrojbe koja je sudjelovala u svim velikim akcijama Hrvatske vojske od Vinkovaca, Vukovara i Osijeka do Maslenice i zadarskog zaleđa, a njeni pripadnici sudjelovali su u Bljesku i Oluji.

Zapovjednik 2. bojne brigadir Damir Dujić podsjetio je da je postrojbu je prošlo više od 1940 gardista, poginulo ih je 48, devetorica se vode kao nestali, a lakše su ili teže ranjena 273 gardista.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predstavljen je program obilježavanja obljetnice "Kuna" u sklopu kojeg će biti postavljene izložbe fotografije iz ratnih akcija ove postrojbe. U subotu će biti položeni vijenci i služena misa za poginule i nestale branitelje, a pripadnici će se prisjetiti začetaka i osnivanja vojarne u nekadašnjem Vintexu, akcija u Borovu Selu, Mirkovcima, Borovu naselju, osiguranju "kukuruznog puta" koji su nadzirali pripadnici ove postrojbe, radu saniteta koji je ranjenike od bojišta do vinkovačke bolnice prevozio za osam minuta, borbi u Bogdanovcima, Marincima, Nuštru i Ceriću, zarobljavanju u proboju iz Bogdanovaca i Vukovara i o neuspjelom proboju u Vukovar kojim se željelo pomoći vukovarskim braniteljima u okruženju.

Osnovana je i Udruga veterana 2. bojne 3. brigade ZNG "Kune" koja ima glavnu zadaću podići spomenik poginulim i nestalim braniteljima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije