Pripreme za izradu geodetske podloge za središte Mača

mache-txt.jpg
Foto: Željko Pušec
24.10.2008.
u 13:21

MAČE – Općina Mače počela je pripreme za izradu geodetske podloge za središte Mača kako bi moglo biti izrađeno prometno rješenje središta mjesta i projekt uređivanja Mača. Geodetski elaborati koje prema naputku Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređivanja i graditeljstva trebaju naručiti jedinice lokalne samouprave, poslužit će za evidentiranje stvarnog načina uporabe zemljišta i kao izvor podataka o zemljištu koje se koristi kao javna površina, a kao takvo nije registrirano u službenim registrima.

– Slijedi prikupljanje ponuda od ovlaštenih geodetskih tvrtki za izrađivanje geodetske podloge. Treba riješiti imovinsko-pravne odnose, a onda dolazi vizija rješenja u smislu i prometne regulacije te uređivanja mjesta – kaže mačanski načelnik Stjepan Sokolić.

Općina Mače zainteresirana je i za gradnju autobusnih ugibališta i sufinanciranje označavanja autobusnih stajališta na svom području. Kako je izvorni prihod općine manji od 50 posto županijskog prosjeka, općina ima pravo na udio Županije u sufinanciranju označavanja autobusnih stajališta do 50 posto troškova.

Općinsko poglavarstvo Mača zadužilo je člana Povjerenstva za određivanja postavljanja autobusnih kućica, označavanje stajališta i gradnju ugibališta Željka Kapelca da izradi idejno rješenje za drveni tip autobusnih kućica. Od ostalih aktivnosti, krajem listopada slijedi otvaranje ponuda stiglih na natječaj za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u općini u dužini 2600 metara, što je investicija vrijedna 1,1 milijun kuna te otvaranje ponuda za uređivanje dječjeg igrališta u Maču, što će stajati otprilike 300.000 kuna.

Početkom studenoga znat će se rezultati ponovljena natječaja Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva za modernizaciju nerazvrstanih cesta i gradnju nogostupa Mače – Poznanovec, Mače – Mliječnica i Peršaves, odnosno 200 metara prema Golubovcu i sto metara prema Maču, što je dionica kojom pješače brojni učenici mačanske škole pa bi gradnjom nogostupa njihov put u školu i povratak kući bio mnogo sigurniji.

Planirana je vrijednost investicije za nogostup i asfaltiranje 5300 metara cesta 5,5 milijuna kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije