Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA SPREGA ZAVRŠILA OPTUŽNICOM

Pritvorenici dali pravosudnom policajcu 6500 kuna da im u zatvor unese mobitel i steroide

Zatvor Bilice u Splitu
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
21.12.2023.
u 09:06

Pretražen je zatvor, pa su u pretrazi kupaonice u zatvoru pronađeni  mobitel, SIM kartica i pripadajući punjač, dok su u zatvorskoj garaži nađene kapsule steroida već razdijeljene u dvije manje vrećice

Primanje mita, pomaganje u primanju mita  neovlaštena proizvodnja tvari  zabranjenih u sportu... djela su koja se stavljaju na teret trojici optuženika, od kojih je jedan pravosudni policajac. USKOK je podigao optužnicu protiv  Tihomira Jurića (57), pravosudnog policajca te Ivana Šunjića (33) i Rina Popca (38).

USKOK u optužnici Jurića  tereti da je od početka veljače do 4. ožujka 2022., kao zaposlenik Zatvora u Splitu - radio je na mjestu stražara - strukovnog učitelja - pristao za novac  pritvorenicima raditi usluge.

Konkretnije, USKOK navodi da  je Jurića za sada nepoznati pritvorenik, inače poznanik Šunjića tražio da u prostorije splitskog zatvora unese mobitele i SIM kartice te veću količinu anaboličkih steroida radi daljnje prodaje, ako mu plati. No Jurić je tražio da mu se ta "usluga" plati 6500 kuna. USKOK navodi da je nepoznati pritvorenik pristao Juriću platiti traženi iznos, nakon čega je  od Šunjića tražio da nabavi mobitel, SIM kartice, steroide te da to preda Juriću.

Nadalje, taj pritvorenik nepoznatog identiteta dogovorio je  s Popcem da spomenute zabranjene stvari preuzme od Jurića kada budu unesene u zatvor. Dogovor je bio da ih Jurić ostavi  na određenom mjestu na kojem će ih Popac pokupiti. Nakon što je sve to dogovoreno, tvrdi USKOK, Reić je  nabavio mobitel sa SIM  karticom i punjačem te vrećice s po 200 kapsula anaboličkih steroida, a onda ih je i predao Juriću koji ih je unio u splitski zatvor.

No kako su optuženici očito bili tajno praćeni i nadzirani, prije no što ih je Popac preuzeo kako bi ih dalje predao, pretražen je zatvor, pa su u pretrazi kupaonice u zatvoru pronađeni  mobitel, SIM kartica i pripadajući punjač, dok su u zatvorskoj garaži nađene kapsule steroida već razdijeljene u dvije manje vrećice. Prije no što je obavljena pretraga, Popac je s dogovorenog mjesta odlaganja uspio preuzeti još dvije takve vrećice s istim kapsulama, no to mu je naknadno oduzeto.

USKOK je u optužnici tražio da se istražni zatvor produlji jednom od optuženika.  

VIDEO Jadranka Kosor komentirala golišav fotke novog ministra gospodarstva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije