TRAGEDIJA NA CESTI

Priveden vozač koji je usmrtio mladog nogometaša (17) u Sisku, čeka se odluka o istražnom zatvoru

Sisak: Priveden vozač koji je usmrtio mladog nogometaša
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/PIXSELL
1/3
23.02.2023.
u 11:14

U Sisku su i dalje u šoku zbog pogibije omiljenog mladića u Galdovu, sina jedinca i nogometaša lokalnog ŠNK Frankopan. Na zgradi kluba izvješena je crna zastava, obustavljene su sve aktivnosti do daljnjeg

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je, u cilju utvrđivanja svih okolnosti tragične prometne nesreće u kojoj je u utorak navečer poginuo 17-godišnji Sven Ovanin, naložilo obdukciju smrtno stradale osobe i provođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji, objavili su na svojim internetskim stranicama. 36-godišnjeg vozača koji je skrivio  prometnu nesreću u kojoj je poginuo 17-godišnji Sven danas je priveden u Županisjko državno odvjetništvo, a danas bi trebalo biti i poznato hoće li mu sud izreći istražni zatvor.

Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće na raskrižju Galdovačke ulice i Ulice braće Perković u Sisku je došlo na način da je vozač osobnog automobila (1986.), pod utjecajem alkohola od 1,62 promila upravljao osobnim automobilom kolnikom Galdovačke ulice iz centra Siska te je udario u zadnji dio mopeda kojim je, u istom smjeru, upravljao maloljetnik (2005.) koji je u namjeri skretanja ulijevo bio zaustavljen radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Maloljetnik je od siline udara odbačen na kolnik te je smrtno stradao na mjestu nesreće, dok je moped odbačen na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje je na njega naletio osobni automobil pri čemu je putnica u automobilu zadobila tjelesnu ozljedu.

>> VIDEO Velika tragedija u Sisku: Pijani vozač usmrtio mladog nogometaša (17) na mopedu

U Sisku su i dalje u šoku zbog pogibije omiljenog mladića u Galdovu, sina jedinca i nogometaša lokalnog ŠNK Frankopan. Na zgradi kluba izvješena je crna zastava, obustavljene su sve aktivnosti do daljnjeg, a Klub organizira i snosi troškove Svenova pogreba. Pogreb Svena Ovanina bit će u petak, 24. veljače, u 14 sati na sisačkom gradskom groblju Viktorovac. Svenu je otac preminuo prije dvije godine, a živio je s majkom.

„Uvijek se u ovakvim situacijama kaže sve najbolje, ali takve djece kao Sven ima jako, jako malo. To je takav jedan divan dečko, tako odrastao, zreo, u toj situaciji kad mu je otac preminuo. I bio je prekrasan i u školi dobar i u sportu, i kulturan, vodio brigu o majci i kući. Godinu dana nakon smrti oca je bio skroz utučen, nije ni trenirao, ništa. Bio je strahovito vezan uz oca i sada se oporavio zadnjih godinu dana. Počeo trenirati, igrao redovito, sad je u nedjelju branio cijelu utakmicu protiv Segeste. Prekrasan dečko, primjer svima. “ – rekao nam je predsjednik HNK Frankopan iz Galdova Robert Grubec.

Komentara 5

DU
Deleted user
11:51 23.02.2023.

Kriv je! Ali zasto su njegove fotografije danas svugdje dok zbog istih prekršaja nema fotografija tatinih sinova ili članova partija?

MA
Madrac09
12:36 23.02.2023.

Koliku kod kaznu zatvora da dobije, a u RH zbog kaznenih djela u prometu , najveća kazna zatvora je 10 godina , ista kazna NEĆE biti dovoljna. Sa dobrim vladanjem , vrlo lako iz zatvora može izaći nakon odsluzenih 5,55 godina ! Sramota za naše pravosuđe ! Hitno treba mijenjati kazneni zakon i ovakva ubojstva izjednačiti sa ubojstvima s predumišljajem .

BE
Berri
11:40 23.02.2023.

Alkohol i brzina u prometu. Kada alkoholizirani vozač prekorači brzinu, ponekad je teško uočiti pješaka, biciklistu ili vozača motocikla. Ako dođe do sudara, posljedice su strašne. Kazna ne smije biti odmazda, ali se ne smije niti događati da su kazne blage. U ovom slučaju 3 godine i 6 mjeseci bi bilo optimalno? U prošlosti smo čitali da su se ovakve situacije presuđivale s kaznama od 2 godine zatvora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije